Gigi Becali este de părere că epidemia de coronavirus va fi oprită cu ajutorul credinței și susține că are curaj să ia împărtășanie cu lingurița unei persoane care a fost infectată cu noul coronavirus.

Finanțatorul FCSB-ului este convins că doar credința poate opri răspândirea epidemiei de Covid-19.

Gigi Becali susține că ar avea curaj să meargă să se împărtășească cu lingurița unei persoane infectate cu noul coronavirus.

„Eu spun așa cum zice Biserica, să mergem la slujbe. O să vedeți dacă sunt nebun sau am dreptate. Se va demonstra în câteva luni. Țineți minte ce vă spun. O să vedeți că virusul ăsta, în toate țările în care se face Sfânta Liturghie, în țările ortodoxe, nu va fi puternic. România va beneficia de Sfânta Liturghie. La noi vor fi 3-7 cazuri, nu așa multe ca în alte țări. Nu poate virusul. Se face Sfânta Liturghie și se spune <Dumnezeule, ferește-ne pe noi și țara noastră de această boală>. O să vedeți în cinci luni dacă sunt nebun sau spun adevărul. Se va demonstra pe statistică. Noi mergem la Biserică și nu ținem cont de guvernanții necredincioși care spun erezii. Dacă în Biserică sunt 100 de oameni care au coronavirus și se împărtășesc, mă duc și eu și mă împărtășesc cu lingurița lor. Prin Sfânta Împărtășanie, Hristos ne însănătoșește! La rugă ne rugăm să ne ferească Dumnezeu de virus. Nu vine boala, nu are ce căuta boala aici”, a spus Gigi Becali la România TV.
 
Declarațiile lui Becali vin în contextul presiunilor puse pe Biserică pentru a opri slujbele de Paști sau măcar a le „limita”. Prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, Patriarhia română a respins, până acum, această posibilitate.