Motto:"Dacă cumva nu eşti de acord cu politica sa, dacă ai vrea să faci ceva ce el nu permite, ca de pildă să creezi un sindicat liber în România, să vorbeşti liber, să te rogi lui Dumnezeu liber şi aşa mai departe, trebuie să ţi se găsească neapărat nod în papură. Eşti făcut imediat agent sovietic, legionar, agent sionist sau pur şi simplu nebun. Cîteodată chiar toate laolaltă" - Noel Bernard, ziarist Europa Liberă 

Pe internet a apărut o listă cu "siteuri dubioase". Nu mai știu de unde a plecat, cert e că Hotnews în stilul caracteristic a preluat-o, iar pe cei care au popularizat-o i-a numit "sistemul imunitar al Facebook". Cine au fost cei doi utilizatori pe care Hotnews i-a considerat "sistem imunitar"? Unul e tânăr politician la PNL, iar celălalt e reprezentatul unei agenții de publicitate. Cine sunt partenerii acestei agenții? Păi printre alții, proprietarii siteului pornografic pentru copii, clopotel.ro, Orange, MediaPro, dar și...Hotnews și mulți, mulți alții. 

Ați priceput, deci: "sistemul imunitar" al facebook este, conform hotnews, format din politicieni și oameni din media și big-bussines. Combinația ideală! Ceea ce nu menționează Hotnews, e că într-adevăr, este un sistem imunitar, dar nu al facebook, ci al celor care au condus și conduc de fapt, țara asta. Marile afaceri aflate mână-n mână cu politicul și media. 

Bineînțeles că e periculos că apar siteuri independente care nu numai că afirmă ceva opus decât interesele celor menționați mai sus, dar culmea, sunt și credibile. Serioase. Oferă argumente și nu intră în isteria mediatică. Și așa ajungem la Moise Guran.

Cel pe care o parte din revoltați îl vrea premier a publicitat azi o listă întocmită de Florin Bădiță. Cine e Florin Bădiță? Un tânăr frumos și revoltat, după toate probabilitățile, despre care mai aflați câte ceva de-aici. Născut undeva la țară, în Argeș. Organizator al zilei fără pantaloni la metrou și pe care îl puteți vedea aici, într-un moment artistic.

Acest individ a preluat lista "sistemului imunitar" și a luat, fără acordul explicit al celor implicați, datele personale ale celor pe care i-a găsit el că sunt în legătură cu "lista propagandă mincinoasă", făcându-le publice.

Ei bine, acest gen de indivizi, care se luptă cu "îndoctrinarea religioasă", dar poartă doliu - o superstiție creștină, nu? - este cățelul perfect. Domnul Moise Guran (am înțeles că și Mîndruță, cavalerul de Cornu, a făcut la fel)  nu-și putea murdări mâinile sale finuțe și agnostice cu astfel de liste, așa că un astfel de personaj îi vine mănușă.

Zice domnul Guran: "In fond, fiecare isi alege prietenii pe facebook iar cei care sharuiesc aceste site-uri sunt la fel de toxici prin ignoranta lor". Moise Guran, despre care psihiatrul Eugen Hriscu spunea altădată că e foarte aproape de incitarea la ură și dezumanizarea unui grup de oameni,   afirmă că dacă citiți ce scriu eu acum, și mai și distribuiți, sunteți la fel de "toxici" ca siteul care mă găzduiește.

Mai mult, nici nu trebuie să pui în discuție un text de la sursele "rele". Dogma promovată de el și ceilalți căței nu trebuie contestată. E religia lor.

Marea lovitură este că pe listă sunt amestecate siteuri cu-adevărat neserioase, anonime, conspiraționiste, agregatoare, etc cu siteuri serioase, în care știrile au surse, link și sunt asumate. De ce? Simplu: pentru a le compromite. Amestecând adevărul, eludând nuanțele, poți convinge imediat tinerii frumoși

Spre exemplu: poți găsi o știre falsă pe ActiveNews? Nu. Dar ce rost are? E mai simplu să-l asociezi cu un blog anonim care a preluat o știre de pe acel site. 

Poți spune că siteul Doxologia.ro este unul toxic doar dacă ești anti-creștin, pentru că nu face decât să prezinte dogma creștin-ortodoxă, într-un mod care se pare, că are succes deranjant. La fel cum poți sau nu de-acord cu știri pe surse sau reportervirtual, dar nu le poți numi toxice. De atâtea ori n-am fost de acord cu Inliniedreapta, m-au denigrat, dar nu aș cere oamenilor să-l interzică.

Dar pentru ei nu contează. Libertatea de exprimare nu este pentru căței, este doar pentru dulăii corporatiști, care nu trebuie să-și vadă, în niciun chip, interesele atinse. Pentru ei, orice voce dizidentă trebuie compromisă. Orice voce lucidă, care nu intră în hora demonizărilor și manipulărilor la ordin trebuie maculată. Și mai rău e că siteurile astea au succes! Strică frumuseți de revoluții și manipulări ordinare...

De-aia ne fac pro-ruși, legionari, conspiraționiști și propagandiști. Folosesc cele mai comune "etichete" negative din mintea românului. Ca şi în 1990, nu e loc de argumente sau nuanțe.

E vorba de o regulă veche, pe care Guran, Mîndruță &Co o știu foarte bine: "Cea mai sclipitoare tehnică propagandistă va avea succes doar dacă va avea în vedere un principiu fundamental. Trebuie să se reducă la câteva puncte pe care să le repete la infinit. În acest caz, ca și în lume, insistența este prima și cea mai importantă cerință pentru succes".

Bravo băieți, tocmai ați demonstrat că l-ați citit pe Adolf Hitler. Și mai rău, vi l-ați însușit. Nimic nou: URLĂ HAITA.