ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși se părea că soarta Sorinei a fost pecetluită, există speranțe că micuța se va întoarce acasă.

Astfel, procesul prin care se cere constatarea nulității absolute a adopției Sorinei, Tribunalul București a respins azi, 23 octombrie, excepțiile invocate de către Săcărin Gabriel și Săcărin Ramona prin apărător ales, dar și pe cele invocate de către DGASPC Mehedinți și ANPDCA privind autoritatea de lucru judecat a hotărârii judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Craiova prin care a fost incuviințată adopția, a anunțat Victor Dumitrică, avocatul familiei care a crescut-o pe Sorina. Următorul termen de judecată va fi pe 25 noiembrie, la București.

De asemenea, Dumitrică a mai spus că la dosarul cauzei „au fost depuse mijloace probatorii tehnice ce atestă în mod incontestabil faptul că toate înscrisurile întocmite de reprezentanții DGASPC Mehedinți (în speță Morjan Violeta - manager de caz) în dosarul adopției sunt FALSE, semnătura și scrisul olograf al Asistentului Maternal Șărămăt Mariana fiind contrafăcute în mod grosolan prin modalități ce se circumscriu elementului material al infracțiunii de Fals intelectual”.

În altă ordine de idei, jurnalistul gorjean Nicolae Ivan - cel care a descoperit cazul Sorinei -, afirmă că poliția din Baia de Aramă a chemat părinții care au participat la protestul pentru Sorina, avertizându-i că dacă mai participă la acțiuni asemănătoare împreună cu copiii, vor fi amendați cu sume între 2.000 și 5.000 de lei.

Foarte disproporționată atitudinea autorităților față de participarea copiilor la un protest extrem de liniștit pe o străduță din provincie, în comparație cu ce s-a întâmplat atunci când alți părinți și-au scos copiii pe ger, în centrul Bucureștiului, pentru a protesta împotriva Guvernului.
 
Reamintim că micuța Sorina a fost smulsă din sânul familiei care a crescut-o cu ajutorul unei procuroare, pentru a fi dată spre adopție unei familii din SUA, imaginile stârnind indignare în țară. În ciuda documentelor depuse inclusiv de Procurorul General al României, instanțele de judecată au permis celor doi americani să scoată copilul din țară.
 
Familia care a crescut-o pe Sorina a contestat procesul de adopție prin care fata a fost încredințată cuplului american.