ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problemele pentru familia Nan par a nu se mai termina. Rămași fără copiii luați de Protecția Copilului din Norvegia - Barnevernet - în luna octombrie a anului trecut, cei doi părinți au primit o nouă lovitură. Copiii, plasați într-o familie surogat după preluarea din familia Nan, au fost despărțiți, trăind acum în familii diferite.

Mihaela Nan a declarat pentru Adevărul că explicația primită pentru despărțirea copiilor a fost aceea că mama surogat, în grija căreia au fost plasați cei doi copii, nu mai poate face față cu ambii copii. 

Mihaela Nan a declarat că a încercat să facă solicitări pentru a primi lămuriri, dar nu a primit niciun răspuns, neștiind nimic în momentul de față de băiat. 

"Nu vor să îmi dea niciun fel de detaliu. Nu știu când au fost despărțiți. Ei au spus că vineri, dar cred că s-a întâmplat mai devreme. Am făcut plângere, dar nici nu îi interesează. Am trimis emailuri, nici măcar nu au bunul simț să îmi răspundă. Mi-au rupt toate contactele cu copiii. Nu îmi dau nicio hârtie. Încă mai consider că trăiesc un scenariu dintr-un film. Oriunde ai face plângeri nu te bagă nimeni în seamă. Oricât de puternic ai fi, oaemnii ăștia te distrug. Și-au încălcat toate legile lor, dar măcar să mă lase să vorbesc cu copiii”, a declarat Mihaela Nan pentru sursa citată.

Dumitru și Mihaela Nan au rămas fără copii, fiind acuzați de violențe asupra micuților după ce fetița de șapte ani a declarat că a fost bătută. Din prima săptămână din care au rămas fără copii, Dumitru și Mihaela Nan au primit dreptul de a-i vedea pe Bianca și Dragoș, aflați la o distanță de 300 de km de casă, câte două ore pe săptămână.

Barnevernet a ajuns în atenția publicului din România după ce Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, a rămas fără cei cinci copii, dintre care cel mai mic avea patru luni în momentul în care a fost luat din familie.