După ce anul trecut a fost un succes la București, ediția de anul acesta al Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși va avea loc la Iași.

După cum ActiveNews a anunțat deja, unul dintre amfitrionii evenimentului va fi cunoscutul prezentator de la Radio Zu, Daniel Buzdugan.

Acesta a vorbit într-un interviu pentru Radio Trinitas despre valorile pe care credința în Dumnezeu le poate aduce în viața unui tânăr.

Astfel, acesta spune că „Nu trebuie să te îmbeți, să strici, să spargi sau te droghezi ca să te simți bine” și „părinții sunt cei mai buni prieteni pe care un tânăr îi poate avea”, conform agenției Basilica.

Daniel Buzdugan susține că apropierea de Dumnezeu îi ferește pe tineri de vicii.

„Dacă un tânăr este apropiat de Dumnezeu, nu va fi sclavul viciilor, al lucrurilor mai puțin plăcute pe care tinerii din ziua de astăzi le știu”, a adăugat moderatorul.

În final, acesta i-a îndemnat pe tineri să aleagă orice, dar nu ce ar putea regreta mai târziu.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați în acest proiect ca voluntari.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews