ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conferința „ Referendumul pentru Căsătorie în România”, organizată joi la Parlamentul României  a prilejuit câteva declarații din partea parlamentarilor care au fost prezenți la eveniment.

Astfel, deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a spus în cadrul Conferinței că „nimeni nu este în măsură să spună românilor ce să facă și ce să gândească” și că Referendumul pentru Familie aduce românii împreună, nu-i dezbină, făcând aluzie la recentele declarații ale lui Klaus Iohannis.

Acesta i-a transmis Președintelui că are datoria morală să promulge Legea de organizare a Referendumului.

„Referendumul pentru Familie nu trebuie să devină o minge de ping pong între puterile implicate politic și nici între instituțiile statului, instituțiile judiciare și grupuri de presiune străine.  Nimeni nu este mai presus de lege și de suveranitatea poporului. Și acest lucru este valabil și pentru președintele României, și pentru Parlamentari și pentru judecătorii de la CCR și de toate instanțele din România. Cred și sper că nimeni nu va mai recurge la astfel de tertipuri de tergiversare a Referendumului și cred că Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției.


Când vorbim de acest Referendum suntem creștini, când vorbim de acest Referendum suntem români, ne asumăm o identitate națională și ne asumăm dreptul nostru democratic, de a decide în baza libertății de conștiință și a valorilor lumii libere. Nimeni nu este în măsură să ne impună cum să ne gândim, ce să facem.  Acest Referendum ne unește pe toți: ortodocși, catolici, protestanți, neo-protestanți, mozaici. Ne unește pe toți cei care apărăm valorile civilizației. O civilizație care a moștenit valorile principiile libertății, egalității și demnității umane de la Iisus Hristos, nu de la Marx, de la Robespierre și de la Lenin”, a spus Daniel Gheorghe.
 
Deputatul ilfovean a precizat că acest Referendum este un exercițiu de demnitate al Poporului Român, iar cei care impun ideologia de gen și LGBT au aceleași baze ideologice precum Revoluția Bolșevică de-acum 100 de ani.
 
„Fundamentele acestei lupte de clasă pe care unii încearcă s-o introducă în societate, pornind de la ideologia LGBT la ideologia de gen sunt aceleași cu ale Revoluției Bolșevice de acum 100 de ani, și merg pe bazele Școlii de la Frankfurt. Sunt resorturi de gândire totalitare. Miza nu este atât de natură juridică, ci răsturnarea ordinii normale. Această ideologie este doar un instrument. 

Trebuie să înțelegem că respectul pentru lege pornește de la respectul pentru vot. România este într-un exercițiu de suveranitate. Vrem noi oare să ne exprimăm un drept liber, legal și constituțional, câștigat prin cei 1.000 de tineri care s-au jertfit la Revoluție și prin sângele a sute de mii de martiri și eroi care au suferit în închisorile comuniste? Sau vrem noi pur și simplu, ca peste 50 de ani, când îți face crucii în fața unei biserici, să te salte mascații? Vrem să scoatem în afara legii libertatea de conștiință? 

Avem tentativa unor grupuri și a unor formațiuni de a încerca să construiască ceea ce a încercat și comunismul: omul nou. Și cum poți construi omul nou? Distrugându-i identitatea, valorile spirituale, îndepărtându-l de rădăcini, rupându-l de comunitate, rupându-l de țară, rupându-l de familie. De aceea asistăm la această ofensivă la nivel european, de construire a unui om nou, al globalismului, un om ușor de controlat care nu știe de unde a venit, încotro se îndreaptă și pe ce cale merge. E vorba de viitorul acestei țări.  Să fim conștienți că parcurgem actele unui act istoric, de demnitate al poporului român. Să nu ne fie teamă să ne asumăm valorile creștine și moștenirea identitară a acestui neam din care facem parte”, a adăugat el.
 
Tot cu această ocazie, Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a spus că ziua în care se va organiza Referendumul va fi „Duminica luminii”.

„Se apropie momentul final. (...) Noi am avut tot timpul credința că acest lucru se poate organiza în România, pentru că nu este voința a câtorva zeci prezenți la această conferință, ci este voința a trei milioane de români care au semnat declanșarea acestui referendum și a aproximativ 90% dintre români care au spus într-un sondaj că sunt pro familia constituită dintr-un tată-bărbat și o mamă-femeie.
 
Greul nu s-a terminat, deși avem un termen previzibil în care deja putem anticipa că se va organiza acest referendum, știm foarte bine că, pe legislația în vigoare, trebuie 30% din totalul populației aflate pe listele electorale permanente să participe la acest referendum, acest lucru însemnând peste șase milioane de cetățeni cu drept de vot trebuie să participe la duminica aceea, pe care eu o numesc "duminica luminii", a spus Deneș.

Și, dacă doresc prietenii, frații, colegii noștri europeni să preia, ca import, ceva din România, și cred că e momentul ca și noi să exportăm ceva pentru Europa, este această pronunțare care se face clar de către români, că valoarea și, dacă doriți, moralitatea pe care noi dorim să o avem în societatea românească,  trebuie reglementată și prin legislație. Pentru că nouă ne pasă ce se întâmplă cu societatea noastră mâine, ce se întâmplă cu societatea noastră poimâine, ce se întâmplă cu copiii noștri, cu nepoții noștri”, a susținut ministrul PSD.
 

Mai multe declarații de la fața locului puteți găsi în materialul realizat de ActiveNews, aici.