ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții primăriei comunei Parva au semnat, luni, o declarație simbolică de unire cu Republica Moldova, potrivit unei postări a primarului Ioan Strugari pe pagina personală de socializare.

Documentul este semnat de primar, viceprimar, secretarul primăriei și de către cei nouă consilieri locali.

În această declarație, semnatarii solicită președintelui României, președinților Senatului și Camerei Deputaților și Guvernului "să facem tot ce ne stă în puterea noastră pentru reîntregirea țării în anul centenar 2018".

„Generația de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu prețul vieții lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii 2018 fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia în 2018. O sărbătoare adevărată a poporului român poate avea loc în aceleași condiții din 1918”, se mai arată în document.

În această declarație simbolică de unire se precizează, de asemenea, că reprezentanții comunei Parva se asociază demersurilor primarilor din Republica Moldova „de a lupta împreună pentru recunoașterea valabilității actului Unirii citit de bistrițeanul Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918”.

Comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud este înfrățită, din mai 2017, cu comuna Telița din Republica Moldova.