ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Sloboziei și Călărașilor susține că evenimentele din jurul sfințirii bisericii din Păltiniș, Ialomița, nu au fost întocmai cu cele prezentate de mass-media, se arată într-un comunicat de presă postat pe siteul oficial.

Sub titlul „Reporterii unei televiziuni online manipulează toată presa națională”, Episcopia declară că „s-a produs o mare confuzie și dezinformare a opiniei publice”.

Mai precis, reprezentanții Episcopiei susțin că PS Vincențiu nu a făcut nicio referire la Referendum și că această idee le-a fost indusă credincioșilor de către reporterul televiziunii locale prezent la fața locului.

De altfel, chiar în reportajul televiziunii locale, reporterul declară că enoriașii au aflat motivul „după slujbă”, dar fără a preciza dacă acest lucru s-a petrecut din gura Episcopului sau al său.

„Această informație a fost indusă credincioșilor prezenți de reporterul televiziunii locale, care a și incitat la scandal, un grup de credincioși din apropierea lui. Mărturie stau toate vox-urile, care apar dintr-o singură latură la bisericii”, se arată în comunicat.

Perioada de doliu la care a făcut referire PS Vincențiu se referă la seceta care a lovit Bărăganul și nu la Referendumul pentru Căsătorie.

„Tot reporterul avid după scandal a continuat manipularea grosolană, transformând neparticiparea românilor la vot în zi de doliu, ceea ce este total neadevărat.

Este adevărat că Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a spus că Biserica trece printr-o perioadă de doliu, dar nu a făcut referire la Referendum.

Ca să lămurim și acest aspect, indus de presă, trebuie să spunem că Biserica Ortodoxă din Bărăgan este îndoliată pentru lipsa de ploaie, atât de necesară pentru grânele mult folositoare trupului. În acest context Preasfinția Sa a îndemnat la pocăință sinceră și rugăciune stăruitoare din partea tuturor preoților și credincioșilor Eparhiei, pentru ca Bunul Dumnezeu să se milostivească spre noi toți și să trimită ploaie binefăcătoare peste pământul însetat”, notează Biroul de Presă al Episcopiei.

În final, Episcopia precizează că Centrul Eparhial a susținut majoritatea finanțării pentru contrucția bisericii, nu credincioșii. „Este necesar să mai aducem o ultimă precizare legată de contribuția enoriașilor din localitatea Păltiniș, județul Ialomița.

Încă din momentul în care primul ctitor al sfântului locaș a oprit finanțarea lucrărilor de edificare, Protopopiatul Slobozia și centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și-au asumat finalizarea acestui proiect, mai ales că parohia în cauză este de categorie misionară, deci cu foarte puține resurse materiale și financiare.

Suntem surprinși totuși că o televiziune locală (online) a reușit să manipuleze televiziuni naționale respectabile, fără ca acestea să verifice veridicitatea informațiilor preluate și fără să solicite un punct de vedere al purtătorului de cuvânt al instituției noastre”, se încheie mesajul.