ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Femeia de 83 de ani căreia i se deschisese dosar penal pentru că a refuzat internarea pentru că ar fi fost depistată cu coronavirus, dar era asimptomatică, a decedat marți, informează Bistrițeanul.Potrivit primarului comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, bătrânica s-a stins acasă, în urma unui stop cardio-respirator.

Femeia a fost depistată cu Covid-19 în data de 8 mai, însă a refuzat transportul la spital, fiind asimptomatică. Întrucât internarea e obligatorie chiar și în cazul celor asimptomatici, bătrânei i s-a întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, după cum anunța ActiveNews la vremea respectivă.

Aceasta, deși femeia avea grave probleme de sănătate de ceva ani, fiind imobilizată la pat. Valer Avram, primarul comunei Măgura Ilvei, spune că bătrânica a fost retestată, iar testul a ieșit negativ. Pentru a fi considerată vindecată trebuia repetat testul, însă aceasta nu a mai apucat să îl facă și pe al doilea. Femeia a fost înmormântată în cursul dimineții, pe repede-înainte, după „noile proceduri”.
 
În ciuda declarațiilor primarului, presa de la București continuă să titreze că „femeia infectată cu coronavirus care a refuzat internarea” a decedat.