ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul, Clotilde Armand, dezminte un articol acuzator la adresa sa:

„În data de 3 iunie 2016 a apărut pe internet un material nesemnat și mincinos care încearcă să discrediteze activitățile mele. Materialul reia de manieră vădit tendențioasă unele acuzații false apărute la postul Digi24 și dezmințite ulterior chiar de acest post:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/24+Minute/24+de+minute+Clotilde+Armand+candidat+sector+1

Țin să precizez că sunt Director general al firmei Egis din septembrie 2013. Nu știu cum m-aș fi putut îmbogăți dintr-un contract semnat anterior de statul român cu firma Bechtel. Printre celelalte absurdități din material mai menționez și afirmația că Egis nu ar fi avut în 2013-2014 niciun om în România. În realitate, Egis a avut în acea perioada peste 100 de ingineri angajați și contractuali în România. Egis este o firmă de stat franceză cu aproape 1 miliard de euro cifră de afaceri anuală. Egis sprijină statul român pentru recuperarea daunelor provocate de firma Bechtel și nu e responsabil în nici un fel de acestea.

http://www.egis-group.com/group/about-egis

Eu și soțul meu, Sergiu Moroianu, am sprijinit într-adevăr și financiar Școala Normală Superioară București. Această instituție non-profit plătește burse studenților și a fost finanțată de firme deasupra oricărei bănuieli. De exemplu firma Softwin, producătorul anti-virusului numărul 1 la nivel mondial, finanțează în același timp și campania electorală a lui Nicușor Dan, alături de fiul lui Ion Rațiu. Clay Mathematical Institute este cea mai prestigioasă fundație care finanțează matematica din lume.

Nu i-am acordat nici în 2012 și nici actualmente sume de bani cu împrumut lui Nicușor Dan (nu văd oricum ce ar fi greșit în a-ți împrumuta prietenii cu bani).

Restul insinuărilor despre cetățeni italieni, scandaluri sau sume uriașe sunt complet absurde.

Acest material nesemnat provine cu probabilitate ridicată de la apropiați ai partidelor corupte PNL-PSD-ALDE-UNPR-UDMR-PMP-PRU, partide deranjate de schimbarea anunțată la primăriile din capitală. Deja 6 din 7 primari ai acestor partide sunt anchetați penal de DNA. Vom acționa cu fermitate pentru schimbarea actualei clase politice corupte. USB a devenit a doua forță politică în București.”

Propunem în locul acestui articol din surse tendențioase, informații despre activitățile lui Clotilde Armand apărute recent în ziarele din România sau în presa franceză și elvețiană:

http://www.lamontagne.fr/auvergne/actualite/2016/05/24/une-vichyssoise-candidate-aux-elections-municipales-de-bucarest_11925768.html

http://www.la-croix.com/Monde/Europe/Une-Francaise-candidate-locale-a-Bucarest-2016-06-03-1200766089

http://www.nzz.ch/international/europa/buergermeisterwahl-in-bukarest-dan-quijote-schreckt-rumaeniens-eliten-auf-ld.86099


Știre inițială
 
 
Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi implicată în scandalul afacerii Bechtel, susține site-ul flux24.ro, într-un articol intitulat "Secretele periculoase ale franțuzoaicei lui Nicușor Dan".


Conform celor de la flux24.ro, Clotilde Armand, general manager at Egis Romania, Egis Bulgaria,  EGIS INTERNATIONAL SA, care vrea să ajungă primar al Sectorului 1 pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul,  ar fi fost implicată în scandalul afacerii Bechtel, de unde ar fi obținut sume uriașe.

Armand a coordonat  și activitățile Distrigaz sau alte companii de interes strategic, iar firma condusă de ea a câștigat bani frumoși din autostrada Bechtel, unul din cele mai mari tunuri post decembriste.

Până la plecarea americanilor de la Bechtel de pe șantierul Autostrăzii Transilvania, francezii de la Egis încasaseră mai bine de 213 milioane de lei. Ei urmăreau dacă lucrările sunt de calitate și respecta proiectul.

Supervizorii lui Clotilde au continuat să fie plătiți încă 15 de luni după momentul mai 2013 când șefii de la Drumuri au rupt înțelegerea cu americanii de la Bechtel și au suspendat și contractul de supraveghere. În acest timp, Egis a încasat în această perioadă 30% din valoarea lucrărilor estimate, pentru că au menținut un birou la București și câțiva angajați, potrivit Companiei de Autostrăzi.

Articolul integral poate fi citit AICI.