Despre sursele de finanțatare ale lui Nicușor Dan s-a scris foarte mult. În trecut, ONG-ul pe care îl păstorește a primit sponsorizări de peste 120.000 de euro de la fdsc.ro (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile), "pâlnia" prin care George Soros sau fondurile norvegiene varsă bani "filantropici" în România.

Astăzi, candidatul USB la Primăria Capitalei a anunțat numele celor șase mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu și Florin Talpeș.

Este într-adevăr o mutare spre transparență în politica românească. Doar că între cei șase se află doi mari dezvoltatori imobiliari internaționali cu portofolii în UK și în alte țări europene precum Iacobescu sau Rațiu.

George Iacobescu, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, a primit titlul de "Sir" de la Regina Marii Britanii, după cum spune chiar candidatul USB.

Nicolae Rațiu este unul dintre cei mai activi investitori de pe piața imobiliară din România, unde deține mii de hecatare. Este fiul lui Ion Rațiu și a fost decorat de Regina Marii Britanii.

"Vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în București, vrem să aducem investitori serioși, nu găinăriile și mica ciupeală”, a explicat Nicușor Dan.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews