ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După protestele de la două proiecții care au avut loc la Cinematograful de la Muzeul Național al Țăranului Român – „Soldații. Poveste din Ferentari”, de joi seara, și „120 BPM/ bătăi pe minut”, din 4 februarie, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București a decis, într-un gest de solidaritate, să programeze o peliculă cu aceeași temă.

„Considerăm că toleranța și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori”, a comunicat MNAC.

Filmul ales a fost „Copilul meu/ Benim Çocuğum - My Child” (2013), regizat de cineastul Can Candan din Turcia, ce prezintă povestea părinților unor tineri LGBT din Turcia.

Un bărbat a protestat față de proiecția filmului, având următorul mesaj: „Opriți propaganda homosexuală în Ministerul Culturii”.
 
Protestatarul a părăsit sala fără scandal, odată cu începerea filmului.