ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus într-un mesaj video că nădăjduiește ca aceia care „au silit” Biserica să-și închidă porțile, să le dea voie credincioșilor să participe la slujba de Înviere, respectând toate indicațiile medicale.

„Iată, numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul la distanță, dar nu resping pe nimeni

Nădăjduim să înțelegere ca apropiindu-se cea mai de seamă sărbătoare, care dă tuturor lumină și viață, de la cei mai de sus la cei mai de jos, s-o avem cu lumina și cu Sfânta Împărtășanie și Sfânta Liturghie.

De-aceea, cum spune un sfânt părinte din secolul XX, Sfântul Ioan de Kronstadt: Nimic nu este mai valoros, mai sfânt și mai vrednic de dorit, decât să fii părtaș la Sfânta Liturghie.

Nădăjduim că vom fi îngăduiți și noi, mai ales că Biserica este casa sufletelor noastre. Fără biserică sufletele se pustiesc, își pierd frumusețea lor, pentru că în Biserică este Hristos care a venit să răscumpere viața și sufletele noastre.

Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră va ajunge la Dumnezeu și Dumnezeu va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dvs, credincioșii, să ne dea voie să deschidem biserica, să păstrăm toate rânduielile medicale, să nu aducă cineva din afară, într-un mod mișelesc vreo boală dar știm că la Dumnezeu sunt toate cu putință și el ne va izbăvi și de boală și de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie să venim la Biserică și Sfânta Înviere s-o facem împreună cu credincioșii”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Reamintim că în afara Bisericii Ortodoxe Române și a Bisericii Ortodoxe a Greciei, toate celelalte biserici ortodoxe locale desfășoară slujbele cu credincioși, în anumite limite. Biserica Ortodoxă a Greciei este în situația cea mai dificilă, statul elen interzicând slujbele de orice fel.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews