ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicistul Iulian Capsali spune că va merge la Sfânta Liturghie începând de duminică, 10 mai, motivat fiind de recenta decizie a Curții Constituționale în privința amenzilor emise de stat.

Acesta spune că parohiile trebuie să gestioneze, acum, această situație „cu echilibru și responsabilitate deplină”.

„Fiecare parohie va trebui să gestioneze cu echilibru și, repet, cu responsabilitate deplină, acest eveniment.

Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme!”, a scris Capsali.
 
Reamintim că secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că Guvernul nu va anunța deschiderea bisericilor de pe data de 15 mai.

Iată îndemnul lui Capsali:

Dumnezeu ne-a văzut lacrimile: vom merge, după atâta însetare, la Sf. Liturghie.

Întâmplător sau nu, acest act izbăvitor pică de o întreită sărbătoare națională, care a bucurat țara până la ocuparea sa de bolșevici.

Chiar dacă Arafat ne interzice să participăm inclusiv după 15 mai, în timp ce pregătește lagărele din ciment și carton pentru asimtomatici și îi chinuie deja prin spitale cu lunile, chiar dacă președintele Johannis detestă Biserica Ortodoxă și se excită când poliția hăituiește oamenii pe străzi în timp ce a cerut denunțarea protocolului dintre MI și BOR de Sf. Paști, chiar dacă presa a fost, cu puternice excepții, cumpărată și angajată experimentului mondial globalist al unei "pandemii" prin care ne-au fost confiscate abuziv drepturi și libertăți, creștinii vor fi lângă Trupul lui Hristos.

Cu decență, fără să facem paradă, cu grijă față de celălalt, momentan stând în curte - tocmai ca să contracarăm acuzele de iresponsabilitate care ne sunt aduse de dușmanii Bisericii -, dar fără să facem absolut niciun rabat "igienic" în fața administrării Sfintei Împărtășanii - Trupul și Sângele Mântuitorului. Chestiunea aceasta NU SE NEGOCIAZĂ SUB NICIO FORMĂ, chiar dacă intelectualii creștini-caviar sunt dispuși la compromisuri.

Nu se discută și basta!

Fiecare parohie va trebui să gestioneze cu echilibru și, repet, cu responsabilitate deplină, acest eveniment.

Vor spumega de furie, vor amenința, dar nu ne vom teme!

Oricum am îndurat destul batjocura dublei măsuri: ne puteam înghesui în supermarketuri, dar am fost lipsiți, de către acești apostați, de bucuria Sfintelor Taine și a slujbelor unice de Paștile Domnului. Niciodată nu vom uita această durere!

În mod uimitor, a venit și ziua mult așteptată, decizia CCR luându-ne pe toți prin surprindere. Prin decizia de ieri a Curții Contituționale și după Hotărârea Parlamentului din 6 aprilie, nu mai pot exista sancțiuni pentru mersul la biserică date prin niciun fel de act administrativ.

Mare este Dumnezeul nostru!

HRISTOS A ÎNVIAT!