ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Gabriel Popa a comentat reacția lui Andrei Caramitru, prin care politicianul USR a declarat că se „leapădă” de Biserica Ortodoxă, afirmând că este fariseică, deoarece respectivul nu a făcut niciodată parte din comunitatea Bisericii.

Acesta consideră că ar trebui să se elibereze, „urgent” certificate de dezbotezare, pentru Caramitru și cei ca el.

„Poate îi eliberează careva și un certificat din ăla de de-botezare. Erau unii care cereau, acum vreo doi sau trei ani, niște certificate prin care să se de-boteze ortodocși. Să se scoată repede, în regim de urgență, pentru el și toți ăia 1600 de (neo)bolșevici care sunt în stare să dea like la așa ceva.


Totuși, postarea e bună, că ne arată ce înseamnă să te uiți în gura dușmanilor Bisericii. Care nu vor face oricum niciodată parte din comuniunea ei de credincioși și nu vor accepta niciodată învățătura Tradiției și Evanghelia lui Hristos. Dacă alergi să-i îmbunezi și să alergi după aprobarea ăstora, nu vei reuși niciodată. Dar îți vei aliena mulți dintre credincioșii sinceri, care vor să Îl urmeze cu adevărat pe Hristos.

Și un bun exemplu de fariseism, postarea asta. Adică, ia vedeți, omul zice că nu e ateu, ci e „spiritual”. Care e spiritualitatea, în acest caz? Că bolșevismul e o religie, asta știam deja, au zis-o mulți cercetători ai fenomenului comunism înainte. Însă în acest caz pare mai mult, e curat duh pitonicesc care sâsâie aceste ipocrizii. „Că mulți antihriști se vor ridica...”

Mare pierdere pentru Biserică, să piardă pe unul care nu a fost parte niciodată din comunitatea ei, și nu mai știe cum și din ce direcție să arunce cu noroi în ea. Pagubă în ciuperci.

Mă gândesc că e și un mic semn bun aici. Eram destul de descumpănit după comunicarea de azi, cu milițienii care vor duce oamenilor lumina Învierii. Dar acum, când văd cum se tăvălesc ăștia pe jos, înseamnă că ceva bun s-a făcut totuși prin înțelegerea de azi.

Epic și milițianul ăla care scrie „Andrei sunt politist dar refuz sa fiu pe post de CIOCLU. Este noaptea mintii sa duc lumina.” Într-adevăr, coronavirusul se răspândește prin lumină, arată multe studii științifice. Prin Sfânta Împărtășanie, prin icoane și prin focul lumânărilor care duc lumina Învierii. Noaptea minții, într-adevăr, e postarea asta și ce se întâmplă acolo, pe la comentarii. Cum am ajuns să avem o asemenea „elită” de analfabeți funcționali, posedați de toți dracii ideologici?

PS. Dacă avem putere, să ne rugăm și pentru aceștia, să aibă Dumnezeu milă de ei”, a notat Gabriel Popa.