Un bărbat din Baia Mare, reclamat de părinți că ar fi agresat doi copii, este cercetat în libertate pentru infracțiunea de agresiune sexuală, informează Adevărul.

Anunțul a fost făcut de o mămică pe facebook. „Atenție, părinți! În Baia Mare umblă nestingherit un nenorocit de pedofil! După ce a agresat 2 copii, pe unul din ei în văzul lumii și a fost surprins de camerele de luat vederi, a fost prins și mai apoi eliberat de poliție pe motiv că probele nu sunt concludente. Nu am postat filmarea pentru a proteja identitatea copilului, dar aveți câteva imagini în care puteți vedea agresorul. Să fim atenți și sa ne protejăm copiii pentru că autoritățile se pare că nu o vor face”, este mesajul postat pe Facebook de către Raluca Matei Gherghel.

Poliția l-a identificat și îl anchetează, în libertate, pe presupusul agresor. Acesta a fost filmat hărțuind un minor pe treptele de acces ale Bazinului de Înot din localitate.

„Cu privire la aspectele apărute în mediul online și în mass-media, care vizează un presupus pedofil, vă comunicăm că, din momentul în care au fost sesizați despre faptul că un minor a fost abordat de un bărbat necunoscut, polițiștii au demarat activități pentru identificarea persoanei și pentru stabilirea situației de fapt. Pe numele bărbatului, în vârstă de 31 de ani, din Baia Mare, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Sub coordonarea procurorului, polițiștii de investigații criminale continuă cercetările”, a spus Florina Meteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș. 

Reamintim că recentele modificări ale Codului Penal au adus înlesniri pentru agresorii de copii, acest act fiind doar ultimul dintr-un adevărat trend pentru a îmblânzi pedepsele pentru pedofili, început acum 10 ani. Dacă va fi trimis în judecată, acesta riscă o pedeapsă maximum 7 ani de închisoare, dar poate ieși condiționat după executarea a 3.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews