ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, este alături de victimele accidentului de vineri din județul Brașov și se roagă pentru odihna sufletelor celor patru persoane care au pierit în tragicul incident.

De asemenea, ÎPS Teofan face un apel către toți preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor să se roage pentru vindecarea celor care au fost răniți în accident, se arată într-un comunicat de presă.

"Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a aflat cu durere vestea despre accidentul rutier petrecut astăzi în județul Brașov, în care și-au pierdut viața patru persoane și care a adus traume de diferite gravități unui număr de cel puțin douăzeci de membri ai Grupului folcloric Hora de la Palatul Copiilor din Iași.


"Suntem alături de familiile îndoliate, rugându-ne ca Dumnezeu să-i întărească în aceste momente de grea încercare și să odihnească în pace sufletele robilor Săi: Ilie, Andrei, Ovidiu-Cătălin și Cosmin.”

De asemenea, alături de compasiunea exprimată, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan adresează un îndemn către preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor ca împreună să-L rugăm pe Dumnezeu, Cel ce este Doctorul sufletelor și al trupurilor, să aducă vindecare celor răniți în acest tragic accident rutier și să întărească, în aceste momente grele, familiile celor mutați la viața cea veșnică", sună comunicatul Arhiepiscopiei Iașilor.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews