ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat, referitor la parteneriatul civil, că PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale, motiv pentru care sprijină conceptul că în România există loc pentru toată lumea, indiferent de orientarea sexuală.

„Nu sunt de acord cu afirmațiile domnului senator Denes și eu il sfătuiesc și pe el și pe ceilalți să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata tăria că în societatea românească avem loc toți și trebuie să ne respectăm unii pe alții”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă este de acord cu afirmația senatorului social-democrat Ioan Deneș, care a spus că se împotrivește unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze și cuplurile de același sex, pentru că „încalcă" libertatea atunci când își „externalizează" comportamentul.

Liderul PSD a mai spus că această chestiune va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Național de la Sinaia.
„Le spun tuturor și o sa discutam mai apăsat la Sinaia, poate aerul de munte o să le faca bine și o să le dea capacitatea de înțelegere mai mare a ceea ce înseamnă PSD și a ceea ce înseamnă viziunea PSD”, a mai spus președintele PSD, conform News.ro.

De asemenea, întrebat dacă PSD sprijină parteneriatul civil, Liviu Dragnea a spus: „PSD sprijină toleranța, sprijină ideea, conceptul că în România avem loc cu toții. Nu trebuie să ne războim între noi, pentru că trebuie să fim uniți”.

"În momentul în care dorești să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este… Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu”, a spus Deneș.