ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația anticreștină de extremă-stângă „Activewatch” a realizat un raport cu privire la discursul „instigator la ură”, din România 2015-2016, dat pulicității pe 16 mai 2017, informa Agerpres. Organizația a fost fondată de locotenentul (r) Mircea Toma, fost angajat al pușcăriașului Sorin Ovidiu Vîntu. Astăzi Toma lucrează la Miliția Gândirii, ca membru CNA din partea USR. Să ne amintim:

Conform organizației locotenentului Mircea Toma, țintele intoleranței din spațiul public sunt „romii, maghiarii, refugiații, persoanele LGBT”.

„Din punct de vedere al manifestării intoleranței în spațiul public, ținte predilecte indentificate de noi au fost romii, maghiarii, refugiații, persoanele LGBT. (...) Am remarcat că discursul instigator la ură tinde să fie mai violent atunci când este emis de jurnaliști locali sau de politicieni de la nivel local. La nivel central și național, mesajele tind să fie mai nuanțate și, prin urmare, și mai greu de combătut pe cale legală. Lucrul îmbucurător este că publicul tinde să participe în număr mic la aceste manifestații organizate, discutăm despre mitinguri, proteste și așa mai departe”, a afirmat Radu Răileanu, reprezentant ActiveWatch, în conferința de presă prilejuită de lansarea raportului.

Acesta a acuzat Coaliția pentru Familie de „intoleranță”, pentru declanșarea Referendumului pentru familie.

Radu Răileanu a recunoscut că mesajele pro LGBT vin prin intermediul acțiunilor finanțate de „fondurile norvegiene”, confirmând ceea ce ActiveNews a scris aici.
 
„Iarăși un lucru foarte bun — că sunt din ce în ce mai mulți demnitari de nivel înalt care sunt implicați în aceste acțiuni, care își asociază imaginea cu ele. Cultura rămâne principalul vector pro diversitate, majoritatea mesajelor pro diversitate vin prin intermediul culturii, al festivalurilor de teatru, de film, al festivalurilor multiculturale. Însă, genul acesta de festivaluri tind să fie dependente de finanțarea externă și, în special, de finanțarea din 'fondurile norvegiene', granturile SEE. Există activități finanțate și din bugetele locale, dar tind să fie mai restrânse ca amploare”, a precizat el.

Fondatorul Activewatch, Mircea Toma, a acuzat Biserica Ortodoxă că stârnește ura prin susținerea Coaliției pentru Familie.

„Avem un discurs instigator la ură care, citit în comparație cu ce se întâmplă în lume și în imediata proximitate a României, pare să fie un colț de rai. Colțul de rai să știți că, la o cercetare mai atentă, se dovedește un vulcan care mocnește. Cercetări care nu sunt parte din ceea ce am comunicat azi, care sunt în lucru, pe discursuri care apar, de același tip, în spațiul, universul digital, s-au intensificat. (...) Dintre vectorii importanți ai amplificării acestui tip de discurs aș menționa problema refugiaților (...) și faptul că Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în provocarea unei ample stârniri a urii față de categorii de cetățeni prin campania pe care Coaliția pentru Familie a dus-o pentru strângerea semnăturilor necesare modificării Constituției”, a declarat acesta.

Comentariul nostru:

Pozițiile Activewatch - fosta Agenție pentru monitorizare a presei, nu reprezintă o redare a realității, ci doar un instrument de luptă ideologică. De-a lungul timpului, Activewatch nu a văzut, nici nu a mirosit vreo acțiune discriminatorie sau incitatoare de ură contra creștinilor, deși au fost cazuri notorii în acest sens, care s-au lăsat cu amenzi de la CNCD. Lt. Toma nu aude și nu vede cum activiștii pro-avort au împânzit Bucureștiul cu mesaje agresive contra Bisericii Ortodoxe și a creștinilor, dar vede „incitare la ură” într-un demers constituțional și legal. Având în vedere că demersul Coaliției pentru Familie nu poate fi contracarat prin argumente juridice și legale, lt. Toma nu face decât să-l compromită prin manipularea limbajului, în acord cu dictonul: „Mințiți, mințiți, mințiți, ceva-ceva tot va rămâne”.
 
Cel mai important motiv pentru care raportul nu este credibil este acela că însușiri starostele acestuia, Mircea Toma, a fost condamnat definitiv și irevocabil, de către instanță, pentru încălcarea drepturilor fundamentale ale omului!

Activewatch este o organizație a extremei stângi, în niciun caz nu reprezintă vreun etalon de corectitudine în apărarea drepturilor omului. Având în vederele finanțările pe care le-a primit de-a lungul timpului, este evident că rapoartele Activewatch nu sunt decât pași spre îndeplinirea unei agende ideologice și nimic mai mult. VIDEO: TOMA și BANII LUI SOROS: