ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 3.000 de oameni protestează în fața Senatului după decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Manifestanții, care au organizat mitingul pe rețelele de socializare, au blocat circulația pe Calea 13 Septembrie și au forțat cordonul de jandarmi.

 "Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat!", "Nu imunitate!", "Vrem dreptate", "Alături de familia Gigină" sau "Egalitate în fața legii" - sunt mesajele care se pot citi pe pancartele manifestanților.

În această seară, fostul ministru de Interne a postat un mesaj pe Facebook, în care anunță că va cere Senatului să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

Proteste au avut loc și în țară, la Cluj-Napoca, Craiova și Constanța.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews