ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul Ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, a fost primit de către Patriarhul României, PF Daniel, într-o vizită de prezentare cu ocazia preluării mandatului în România, informează agenția Basilica.

Adrian Zuckerman și-a exprimat dorința de a cultiva relații strânse cu Patriarhia Română, în contextul în care își desfășoară misiunea diplomatică în țara în care s-a născut.

Conform sursei citate, Zuckerman a menționat că una dintre prioritățile sale este combaterea traficului de persoane.„În acest context, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că acesta constituie o formă de sclavie modernă și de profundă degradare a persoanei umane ca „făptură a lui Dumnezeu”.”, notează Basilica.

„În timpul întrevederii, a fost subliniată și importanța majoră a  cultivării valorilor naționale și a libertății de exprimare religioasă.

Părintele Patriarh Daniel i-a mulțumit înaltului oaspete pentru relațiile foarte bune dintre cele două state, România și Statele Unite ale Americii, și a evidențiat tradiția social-filantropică cultivată exemplar de poporul american. De asemenea, Preafericirea Sa a menționat că una dintre prioritățile Bisericii Ortodoxe Române din ultimii ani a fost intensificarea  acțiunilor caritative și educative, amintind faptul că la 30 de ani de la căderea regimului comunist darul libertății trebuie armonizat cu responsabilitatea de a face binele prin solidarizarea cu cei săraci și nevoiași”, a scris sursa citată.
 
Adrian Zuckerman a preluat postul în România de câteva zile, iar cu ocazia Zilei Naționale a României a fost prezent în mijlocul credincioșilor români aflați la biserica ortodoxă „Sf.Maria” din New York.