ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o săptămână după incendiul izbucnit la acoperișul unei clădiri din incinta Mănăstirii Râmeț, o sută de voluntari ai Frăției Ortodoxe „Sfântul Gheorghe” au ajutat sâmbătă, 13 iulie, la remedierea pagubelor și efectuarea reparațiilor. 

Circa o sută de membri din toate colțurile țării au răspuns chemării la acțiune a Frăției Ortodoxe și s-au adunat sâmătă la Mănăstirea Râmeț. Aceștia au reușit, prin efortul susținut, să finalizeze într-o singură zi lucrările la corpul de clădire afectat de incendiu.

„A fost de necrezut! Nu ne-am așteptat să terminăm tot acel imens volum de lucrări. Încă o dată am demonstrat că unitatea românilor poate rezolva orice situație, oricât de gravă. Nu ne poate opri decât propria noastră neputință! Doamne, de am fi mai mulți!”, a declarat Dan Ciprian Grăjdeanu, șeful organizației.  

Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” își propune să mărturisească prin fapte trăirea ortodoxă și identitatea națională, astfel încât românii să își poată recăpăta încrederea și vigoarea de altădată. „Chemarea în rândurile Frăției este o chemare sub armele credinței în Dumnezeu și ale încrederii în puterea neamului românesc de a se ridica din marasmul spiritual și de a păși din nou pe calea întoarcerii la Hristos”, își definesc crezul membrii organizației.