ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primim la redacție și publicăm un articol primit de la cititori, semnat Marina Popescu.  Nu uitați că dacă aveți ceva de spus, ne puteți trimite părerea sau ideea voastră la adresa: contact@activenews.ro. 

Un elev de la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui a ajuns, miercuri, 24 februarie, la Spitalul Județean de Urgență, după ce i s-a făcut rău la ora de religie. Profesorul a prezentat filmul „Strigătul mut”, realizat de doctorul Bernard Nathanson.

Reacția jurnaliștilor pro-avort nu s-a lăsat așteptată, prezentarea cazului sugerând că ora de religie și prezentarea faptului că avortul reprezintă curmarea unei vieți umane sunt marile rele cu care se confruntă România.(AICI și AICI)
 
Nici nu s-a spus nici un cuvânt despre faptul că Bernard Nathanson este un personaj cheie în legalizarea avortului în SUA, care a declarat că este răspunzător pentru 75.000 de avorturi. Și că acest film a plecat tocmai de la dorința lui de a vedea ce se întâmplă atunci când se face un avort. Că în film vorbește și despre multe minciuni și manipulări prin care s-a legalizat avortul, la care a luat parte în mod direct. Ci s-au continuat minciunile și manipulările cu care avortul este acoperit de șase decenii, prin reacția promptă a activiștilor pro-avort.

Dând share la articolul de pe Adevărul, Feminism România scrie:
„Cum sunt speriați elevii și cum li se bagă în cap idei greșite despre viață, corp, sexualitate, prin intermediul orei de religie!

”Filmul care i-a produs adolescentului reacția severă se numește "The Silent Scream" ("Strigătul mut") și este un manifest împotriva avortului. Documentarul este postat pe Youtube, în varianta subtitrată în română, pe contul Asociației PRO VITA București, iar scenele care i-au cauzat elevului pierderea de cunoștință pot fi urmărite după minutul 10:00.”!
Absolut detestabilă situația din unele școli!”

Acesta deși se știe deja că elevului i s-a făcut rău după 5 minute de la începerea filmului, când nu se ajunsese la imagini explicite.
De ce s-ar fi putut inspira George Orwell din episodul de azi?
Pentru că e limpede încotro doresc activiștii pro-avort să îndrepte cazul: interzicerea informării despre avort.
 
Așadar, o elevă de 17 ani poate face avort fără să ceară acordul părinților, un elev de 17 ani poate presa pe o tânără care a rămas însărcinată cu el să facă avort pentru că trebuie să termine școala, sunt prea tineri, nu are bani să crească un copil etc., dar ei nu ar trebui să vină în contact cu imagini despre avort!
 
Directorul liceului, Daniel Hulubei, a declarat: „Elevul s-a simțit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanță. Ulterior, elevul s-a întors la școală, i s-a oferit consiliere psihologică și a fost trimis acasă. Pe domnul profesor l-am întrebat care a fost motivația pentru a prezenta acest film și a invocat faptul ca anul trecut în Vaslui au fost 250 avorturi la fete cu vârste cuprinse între 14-17 ani”.

”În momentul de față nu știm dacă acest film era în concordanță cu programa școlară. Urmează ca inspectorul de specialitate să meargă la liceu și să vizioneze imaginile. Inspectorul de religie va stabili dacă imaginile respective puteau sau nu fi prezentate elevilor”, a declarat pentru ”Adevărul”, Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului școlar Județean Vaslui.

Din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (Capitolul III: acordul pacientului informat):
Art. 650. – Vârsta legală pentru exprimarea consimțământului informat este de 18 ani. Minorii își pot exprima consimțământul în absența părinților sau reprezentantului legal, în următoarele cazuri:
a) situații de urgență, când părinții sau reprezentantul legal nu pot fi contactați, iar minorul are discernământul necesar pentru a înțelege situația medicala în care se află;
b) situații medicale legate de diagnosticul și/sau tratamentul problemelor sexuale și reproductive, la solicitarea expresă a minorului în vârstă de peste 16 ani.