ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desfășurarea în premieră a unui miting pro-homosexualitate la Iași a stârnit diferite reacții. Bunăoară, o actriță din localitate a decis să manifeste în favoarea homosexualității, participând la un marș al oamenilor care nu doresc legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, lovindu-se - la propriu și la figurat, de forțele de ordine care vegheau la respectarea ordinii publice.

O altă reacție a venit tocmai de la Iași, acolo unde preotul Calistrat Chifan a ținut să vorbească și el despre evenimentele de la Cluj. Acesta nu a avut cuvinte de laudă față de atitudinea clujenilor și a cerut ca Parlamentul să legifereze referendumul pentru protejarea familiei, așa cum a fost cerut de către trei milioane de semnatari ai inițiativei legislative a Coaliției pentru Familie.

Iată ce a spus pr. Calistrat:


„Dacă între noi mai există oameni, pentru că dacă mai există oameni atunci nu vom mai vedea circ ieftin. Nu vom mai vedea rugăminți de luni și ani de zile pentru clarificarea unei simple legi morale că familia, constituțional, înseamnă un bărbat și o femeie.  
 
Că homosexualii, care sunt 1% sau sub 1% într-o țară, trebuie să stea în banca lor nu să facă legi în guvern și să hotărască ei soarta celor mulți și sănătoși la minte. Că oamenii stricați nu pot să îi strice pe cei buni, dar nici cei buni să nu stea cu mâinile în sân. Am văzut ieri un lucru - nu întristător -, rușinos!
 
Se spune că noi moldovenii vorbim mult și suntem oameni slabi. Se spune că suntem bețivi și facem mulți copii. O fi și asta adevărat, nu contrazic. Dar unde îi fruncea Ardealului și unde e demnitatea ardelenească ca într-un oraș ca Clujul să permiți pentru 20 de semnături la 20 de descreierați să se facă o paradă gay în mijlocul Ardealului românesc, unde au fost atâția martiri, au fost atâtea vărsări de sânge, a fost atâta horthism, a fost atâta prigoană austro-ungară, uniație, greco-catolici, habsburgii. Și voi stați în blocuri și vă uitați la televizor să vedeți cine a ieșit la miting, în loc Piața Avram Iancu să aibe 20-30.000 de oameni care să spună guvernului: «băieți, țara asta i-o țară de oameni normali!». E cea mai mare rușine. Nici să nu mai spui cuiva că ești ardelean, că te faci de râs.
 
Degeaba mai cânți «noi suntem români, pe veci stăpâni». Noi suntem cei mai mari mămăligari și cei mai mari oameni slabi de pe planetă care am ajuns de râsul curcilor în propria noastră țară ortodoxă. N-avem statutul de om. Demnitatea umană din noi este 0. Nu pot doi-trei tineri cu dreapta lor sau cum se cheamă mișcarea aia să facă o lege în țară. Legea o face statul. Dar statul face lege la cerința poporului. Asta înseamnă democrație: conducere prin voința poporului. Poporul decide și votează, Guvernul aplică și pune legea în practică. Nu miting, nu scandaluri, nu bătăi. Până aici este voie, de aici nu este voie. Oameni în izmene cu baioneta în mână, la Mărășești au putut spune «pe aici nu se trece!» și oameni cu legile în mână, oameni serioși, bușiți de carte, ticsiți de carte, plini de diplome și valori intelectuale egale cu zero, care nu valorează nimic – mari academicieni ai Academiei Români, mari miniștri ai Parlamentului, mari senatori, nu sunt în stare să spună o dată, domnule, noi nu suntem animale. Suntem oameni. Cine vrea statutul de animal – repet și am mai spus-o, mergeți la grădina zoologică. Deci trebuie să demonstrăm că în noi a rămas cuvântul «om»”.