ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt oameni care trec pe lângă Taina acestei lumi în care trăim și care rămân adepții unui difuz „X-mas”, care pentru ei echivalează cu ideea de „sărbători de iarnă”, scrie părintele Răzvan Ionescu, parohul comunității ortodoxe române „Sfintele Parascheva și Genoveva” din Paris, într-un editorial pentru agenția Basilica.

„Unii continuă să trăiască pe lângă acest Răspuns ca si cum nu ar fi. Refuză să trăiască întrebător, de parcă le-ar putea fi suficiente boala, suferința, îmbătrânirea și moartea rămase fără răspuns și fără sens. Ei sunt adepții unui difuz X-mas care echivalează în căpușorul lor confuz cu ideea de Sărbători de iarnă”, explică părintele Răzvan Ionescu.

Părintele oferă exemplul unor oameni care „s-au angajat pe drumul sfințeniei”, precum părintele Efrem Filotheitul sau Sofronie Saharov. De altfel, părintele Sofronie a și fost canonizat recent de Patriarhia Ecumenică.

„Întru astfel de oameni ai simțirea copleșitoare că autenticul Christ-mas ne privește pe toți. Ei sunt luminile dintr-un brad și Pom al vieții împodobit cu noi înșine însetați de Infinit și renăscuți de Sus întru El. Hristos se naște! Este începutul eliberării noastre de mizerie la scara veșniciei”, notează părintele Răzvan Ionescu.