ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția de știri „Basilica” organizează, în perioada 27 februarie - 09 martie expoziția „Chipul satului românesc”, eveniment legat de declararea anului 2019 drept An Omagial al Satului Românesc în Patriarhia Română. Expoziția va putea fi admirată la Sala Europa Christiana din cadrul Palatului Patriarhiei.

Proiectul este organizat de fotografii Basilica.ro în colaborare cu mai mulți fotografi care au evidențiat în lucrările lor satul românesc.

Vizitatorii vor putea admira satul românesc văzut prin ochii fotografilor: Andreea Acatrinei, Gina Buliga, Mioara Chipăruș, Mirela Drăghiță, Raluca Ene, Mircea Florescu, Daniel Ghindea, Daniel Mandache, Sorin Onișor, Cezar Gabriel Popescu, Silviu-Florin Salomia, Ionuț Tanciu și Mădălina Ursu.
 
„Satele românești, cu biserici și case țărănești, cu cimitire și morminte străjuite de cruci, cu ulițe și porți primitoare, sunt purtătoarele unui limbaj tainic și vizibil al tradiției, al continuității fizice și spirituale ale acestui neam, sunt oglinzi ale sufletului românesc, în care se arată astăzi, după caz, hărnicia sau delăsarea noastră, responsabilitatea sau indiferența”, spunea Patriarhul Daniel.

2019 este „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești” în Patriarhia Română.