Platforma Împreună, o coaliție formată din 500 de ONG-uri, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care aceasta este informată despre faptul că „întreaga zonă a Moldovei a fost răvășită și a reacționat prin zeci de ong-uri, prin articole de presă, prin campanii adresate Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport  față de agresiunea fără precedent a propagandei ideologiei de gen în activitățile educaționale cu adolescenți”.

Semnatarii scrisorii îi spun premierului că „Din Suceava și până în Vrancea, zeci de ong-uri și mii de părinti s-au sesizat cu privire la agenda care pare a se aplica adolescenților români, în mod constant de la începutul anului”, iar în semn de solidaritate, „părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.”

Evenimente precum cel de la Focșani și Botoșani, spun cei de la Platforma Împreună,„copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv implementarea ideologiei de gen. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele "egalitate de gen”, "roluri de gen”, "stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică în România”.

Platforma Împreună afirmă că „propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță  încălcarea gravă - prin astfel de activități - a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituția României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educația copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat și de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinților de a asigura educarea și instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice și pedagogice”.

Iată scrisoarea deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă:

Stimată Doamnă Prim – Ministru, 

Vă semnalăm o situație de o gravitate extremă: în ultimul timp, întreaga zonă a Moldovei a fost răvășită și a reacționat prin zeci de ong-uri, prin articole de presă, prin campanii adresate Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport  față de agresiunea fără precedent a propagandei ideologiei de gen în activitățile educaționale cu adolescenți.

Copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen? 
La o vârstă fragedă, ei trebuie să fie învățați că pot alege orice gen doresc? 
Sau ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului?
Din Suceava și până în Vrancea, zeci de ong-uri și mii de părinti s-au sesizat cu privire la agenda care pare a se aplica adolescenților români, în mod constant de la începutul anului.  
În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv implementarea ideologiei de gen. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele "egalitate de gen”, "roluri de gen”, "stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică în România.

Aceste noțiuni au început deja să fie implementate în viețile copiilor noștri prin evenimente ca cel din București, 19 ianuarie 2018 (când peste 100 de liceeni au fost duși pe bază de liste la un film cu conținut pornografic homosexual și cu explicații date de reprezentanții unui ong de activism lgbt), din Vrancea, 24 februarie 2018 (când liceenii au învățat de la o persoană transgender că identitatea de gen și orientarea sexuală se pot combina în orice fel posibil) ori din această vară prin tabere organizate pentru însușirea de către adolescenți a ideologiei de gen.
Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părintii români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv  cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală și cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim – Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă  că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioada de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță  încălcarea gravă - prin astfel de activități - a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituția României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educația copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat și de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinților de a asigura educarea și instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice și pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un numar atat de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază  grav climatul de legalitate și democrație din România.

Cu stimă,

Mihai Gheorghiu
Platforma civică ÎMPREUNĂ

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews