ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele zile a fost lansat în spațiul media un șir de atacuri la adresa faptului că pe clopotul cel mare care urmează să fie montat la Catedrala Mânturiii Neamului este inscripționat chipul Patriarhului României.

Președintele Filialei Constanța a Federației Comunității Evreiești, Sorin Lucian Ionescu, a transmis un mesaj pentru cei care își dau cu părerea despre acest subiect fără să cunoască cutumele Bisericii.

„Mă amuză și mă enervează în același timp cei care își dau cu părerea despre inscripționarea siluetei Patriarhului pe clopotul Catedralei, fără să aibă habar de cutumele Bisericii! Băi, așa e cultul respectiv, putea fi și un cur gol de damă dacă așa cere rânduiala, de ce să-și dea toți neofiții cu părerea?!? Facem plebiscit și-n religie?!?"

Și deputatul Daniel Gheorghe a transmis un mesaj celor care sunt indignați în privința acestor aspecte și a precizat că „clopotul este un simbol spiritual al luminii și universalitatii care în momente dificile poate deveni, nu doar folositor, ci și salvator”.

Cel mai mare clopot al Catedralei a fost făcut în Austria și pe 15 mai va ajunge în România. Acesta cântărește nu mai puțin de 25 de tone și a costat aproape jumătate de milion de euro. Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar și pe cei care l-au realizat, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.