ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apariția chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului este o tradiție justificată de importanța gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcașului de cult.

Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua și Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ținând cont de înălțimea la care se montează, a explicat, pentru News,ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

"Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este ctitorul spiritual al Catedralei Neamului. Este o tradiție justificată de importanța gestului făcut  pentru ridicarea noului lăcaș de cult. Nu este un gest de mândrie, așa cum încearcă să creadă unele persoane. Este o pecete ascunsă la care nu ajunge nicio privire niciodată, știind unde sunt montate clopotele", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în legătură cu turnarea în bronz a chipului Patriarhului, pe exteriorul clopotelor de la Catedrala Neamului.

Cel mai mare clopot al Catedralei a fost făcut în Austria și pe 15 mai va ajunge în România. Acesta cântărește nu mai puțin de 25 de tone și a costat aproape jumătate de milion de euro. Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar și pe cei care l-au realizat, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.