ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că va sesiza Curtea Constituțională a României (CCR) în legătură cu modificările aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulțumit de schimbările efectuate la lege.

„Acuma dacă vreți să știți foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulțumit cu anumite aspecte care apar în această lege și o voi trimite Curtea Constituțională”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută sâmbătă după ce a participat la dezbaterea „Blaj 1848-2018: conștiință națională și destin european”.

Pe 3 mai, CCR a respins sesizarea făcută de mai mulți senatori PNL și USR, privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către președintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admițând sesizarea Opoziției.

Grupul parlamentar PNL din Senat, căruia i s-au raliat și 13 senatori USR, au înaintat la CCR, la începutul lunii septembrie, o sesizare privind proiectul de lege care modifică Legea referendumului.

Pe 4 aprilie, plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri, proiectul legii referendumului, președintele fiind scos din procedura organizării referendumului.

Fără adoptarea acestui act normativ, Referendumul pentru Căsătorie nu poate fi organizat de către Parlament.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews