ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 12 ani, un băiat din Brașov a devenit cel mai tânăr alpinist care a ajuns pe cel mai înalt vârf din Europa: Elbrus (5.642) din Munții Caucaz.
 
Erik Gulacsi a devenit astfel primul băiat din Europa care a reușit să ajungă pe acest vârf. Alpinistul a început să urce duminică, la ora 2 și a ajuns în vârf după șapte ore. Traseul nu a fost unul ușor, a avut condiții de ceață și vizibilitate redusă, dar și un strat de 10 cm de zăpadă.

Acesta nu este primul record stabilit de un român, anul trecut, Dor Geta Popescu, care avea pe atunci tot 12 ani, a devenit prima fată din Europa care a reușit să cucerească acest vârf.
 
„La ora locală 9.10, Erik Gulacsi, sportiv al federației Române de Alpinism și Escaladă, legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a atins vârful Elbrus de 5642 m, devenind cel mai tânăr alpinist din Europa care reușește acest lucru. Ascensiunea de record a lui Erik a început la ora 2 AM de la altitudinea de 4100 m. În 7 ore, proaspătul recordman european a parcurs o diferență de nivel de 1542 m în condiții de strat de 10 cm de zăpadă proaspătă, ceață și vizibilitate foarte scăzută", arată președintele Clubului Sportiv Montan Altitudine, potrivit digi24.ro.

O dată cu stabilirea acestui record european de către brașoveanul Erik Gulacsi la categoria băieți, ambele recorduri europene pe Elbrus sunt românești, cel feminin fiind stabilit anul trecut de către Dor Geta Popescu.