ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragi Parlamentari, 

În această lună se împlinește un an de la demararea campaniei pentru definirea familiei în Constituție. Românii au strâns rândurile și în doar patru luni de zile 3 milioane de cetățeni au arătat prin semnătura lor că tema familiei este una capitală. În multe județe procentul semnatarilor a depășit 30% din populația cu drept de vot, în Dâmbovița peste 51% dintre cetățeni au semnat pentru familie.

Mesajul civic a fost simplu, de introducere în Constituție a articolului din Codul Civil ce definește familia. Pentru această intenție, la început scriitorul Florin Iaru ne-a numit 3 milioane de proști, pentru ca să devenim în timp 3 milioane de fanatici în viziunea Președintelui Iohannis,  iar mai târziu 3 milioane de eventuali infractori în accepțiunea Ministrului Justiției, Raluca Prună.

Nu suntem crispați. Campania noastră a fost pe deplin o campanie a bucuriei. Bucuria de a mărturisi valorile în care credem, bucuria întâlnirii cu România profundă. Noi chiar ne-am luat România înapoi prin acest demers cetățenesc fără precedent.

A mai rămas o lună până pe 11 decembrie, ziua în care vom merge la vot. Este o perioadă când se promite mult. Noi nu dorim o promisiune, dorim legea care să consfințească respectul pentru eforturile noastre depuse timp de un an. Timpul pentru aprobare este suficient, am văzut cum Parlamentul poate vota legi în doar câteva zile când se dorește acest lucru. Marile partide PSD, PNL și ALDE sunt direct responsabile pentru acest proiect ultim din această legislatură.

Dragi parlamentari aveți o mare responsabilitate încredințată de români. Cunoaștem că valorile familiei sunt din păcate din ce în ce mai marginalizate la Bruxelles sau Washington. Însă aici este România și vorbim despre respect și despre fermitate. După eforturi  și dezbateri de mai bine de un an, dezamăgirea unui referendum amânat  sine die va spulbera orice încredere a românilor. Iar atitudinea verticală ne va ajuta să sperăm că nu suntem doar o colonie care răspunde la butoane.

Cu gânduri bune, unul dintre părinții ce speră într-o Românie mai bună.