ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorul Leon Dănăilă, considerat unul dintre geniile chirurgiei românești, a acordat un interviu în care a vorbit și despre problematica homosexualității.

Acum deputat din partea PNL, doctorul a afirmat că este un susținător al căsătoriei naturale, al familiei, pentru că doar un bărbat și o femeie pot forma o familie și da naștere copiilor.

O asociație obscură, MozaiQ, l-a reclamat deja pe dr. Dănăilă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Liderul studenților de Facultatea de Științe Politice al Universității București, Andrei Nicolae Popa - simpatizant PSD,  cere boicotarea referendumului despre familie în mass- media, dar și „să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă în cazul unui potențial referendum”. Până acum nimeni nu s-a autosesizat în acest caz și nu a fost luată nicio măsură.

Sebastian Bodu a comentat aceste evenimente și nu înțelege de ce declarațiile doctorului Dănăilă au fost aspru criticate, iar cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au fost sesizați și în acest caz se poate ajunge la un proces civil pentru defăimare, în schimb la reacția liderului studenților nu s-a sesizat nimeni pentru jignirile împotriva părinților și bunicilor din această țară.

„Dacă zici că homosexualii (de exemplu) nu ar trebui lăsați să voteze, că ei nu e oameni, ai pus-o: amendă de la CNCD, proces civil pentru defăimare, înjurături de la tot cartierul virtual. Dacă, însă, spui că parintii si bunicii noștri nu ar trebui lăsați să voteze, că ei nu e oameni, e cool. Ești lider al hipsterimii. Declaratia privind părinții și bunicii apartine liderului studenților de la facultatea de științe politice din Buc. Desigur, CNCD nu s-a autosesizat, iar fb nu a luat foc, precum după declarațiile academicianului Dănăilă.”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

Fostul șef al ANAF a mai precizat că pentru situația în care s-a aflat doctorul Leon Dănilă este vinovată fosta șefă a PNL, Alina Gorghiu.

„Doctorul Dănăilă nu a intenționat să jignească pe nimeni. A vrut doar sa spună ca un cuplu homosexual nu poate procrea si, dacă vrea un copil, trebuie sa il ia din altă parte. Era, deci, un argument in favoarea familiei tradiționale, heterosexuale, care are ca scop procrearea, avand „mijloacele" necesare. Doar că nu i-au iesit bine vorbele, că nu le are cu de-astea. Greșeala este a Alinuței-tutei, care l-a pus cap de listă la Senat pentru voturile pe care credea că le aduce datorită imaginii lui.”, a mai spus fostul șef al ANAF.