Cunoscutul analist militar, Ion Petrescu, jurnalist și realizator de emisiuni de televiziune, a postat pe blogul său oficial un mesaj clar, dar concis, adresat marilor puteri, Statele Unite ale Americii și Rusia.

Fondator al Clubului Militar de Reflecție Euro-Atlantică, colonelul(r) Ion Petrescu, a scris pe blogul său:

"Americanilor trebuie să le reamintim că un singur drapel flutură, mai presus de oricare altele, în România, acesta fiind Tricolorul, iar rușilor trebuie să le repetăm că granița dintre latinitatea intra și excarpatină și comunitatea slavă răsăriteană a fost și va fi pe Nistru".

În ultimele zile, mai multe acțiuni ale Ambasadei SUA de la București, între care criticarea Băncii Naționale a României pentru onorarea fostului guvernator Mihail Manoilescu, dar și afișarea lui Hans Klemm alături de Valeriu Zgonea, au creat un val de critici din partea românilor. Ambasada americană de la București a fost acuzată de depășirea uzanțelor diplomatice.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews