ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Cristian Vasile Lungu (PMP), inițiatorul legii care interzice promovarea ideologiei gender în școli, spune că ideea pentru această inițiativă legislativă i-a venit din experiența sa personală din Statele Unite ale Americii, acolo unde a trăit 16 ani.

„Sub administrația Obama școlile publice din SUA erau obligate să implementeze această teorie de gen, cu consecințe foarte grave, iar recent președintele Trump a corectat această aberație. Am văzut băieți născuți cu organe sexuale masculine care nu puteau fi discriminați, iar dacă ei clamau verbal că se simt fete, trebuia să fie lăsați să folosească dușurile și toaletele fetelor. De asemenea, ei trebuia să fie lăsați să participe la competiții sportive dedicate doar fetelor”, a spus Lungu.


Senatorul a precizat că a încercat să pună „o pavăză” împotriva acestei „aberații” ideologice, astfel încât să nu fie expuși și copiii din România la această opinie de gen.

Lungu susține că, după adoptarea modificării Legii Educației privind identitatea de gen, a văzut multă propagandă din partea UBB, Universității București sau SNSPA, dar și „multă manipulare mai ales din partea asociațiilor comunității gay”, deși proiectul său nu are nicio legătură cu drepturile homosexualilor sau cu transgenderismul.

„Într-un memoriu pe care îl voi trimite UBB voi întreba pe cei de la Rectorat dacă sunt de acord ca la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj băieții care spun că se simt fete pot să folosească dușurile și toaletele fetelor sau dacă pot participa la competiții sportive la care doar fetele au acces. Să clarificăm lucrurile”, a afirmat Cristian Lungu.

Potrivit acestuia, dacă nu se intervenea, se putea ajunge la situații în care un băiat să afirme că se simte într-o zi fată, apoi iar băiat, și că are „un gen fluid”.

„Exista riscul ca, la un moment, să ceară să li se treacă în cartea de identitate faptul că sunt de genul fluid, nu masculin sau feminin. Asta am încercat să împiedicăm, o separare artificială a genului de sexul biologic. Pericolul ar fi fost ca exemplele din SUA să le întâlnim și în România și s-ar fi creat o minoritate artificială, cu membri care susțin că se simt altfel decât ceea ce sunt biologic, și care ar fi cerut apoi drepturi și protecție și ar reclama că sunt discriminați”, a menționat senatorul PMP.

Lungu a precizat că la ora actuală sunt 114 genuri inventate.

Articolul 7 din Legea Educației, modificat în urma votului din Senat, prevede că în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.