ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PSD, Titus Corlățean, a declarat că inițiativa de revizuire a Constituției pentru a modifica definiția Căsătoriei este una necesară pentru viitorul neamului românesc, dar este împotriva „modei” europene a momentului.

Afirmațiile demnitarului au fost făcute la Parlament cu ocazia Conferinței internaționale „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale", despre care ActiveNews a scris aici.

„Am ajuns la un moment care face diferența la referendumul pentru revizuirea Constituției.(...) Trebuie să înțeleagă toți românii că ceea ce facem în România, încercăm cu puterile noastre modeste, merge împotriva valului european. Ne place sau nu ne place, este o realitate. Faptul că sunt cu titlul de excepție în state central și est-europene, slavă Domnului, situații pozitive în care au existat referendumuri de acest tip, care au dat un rezultat pozitiv, este un bun exemplu, dar acestea sunt situații de excepție", a punctat senatorul.

Acesta a spus că au existat numeroase presiuni externe, nevăzute, prin care să se oprească desfășurarea Referendumului.

„Trebuie să fim conștienți că ceea ce facem astăzi este un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societății românești, pentru viitorul copiilor noștri, dar merge împotriva valului. De aici, o serie de opoziții politice foarte dure, începând cu președintele României și oamenii săi din Parlament, nu toți din opoziție. Sunt oameni pe care îi respect și cu care am fost împreună cu toții în aceeași cauză pentru a promova acest proiect. Nu mai spun de segmente văzute sau nevăzute, poziția ale ambasadelor și ambasadorilor care își permit fie să dea telefoane pe la partide din opoziție, fie să ceară audiențe pe la partidele din coaliția de guvernare să ne spună ce trebuie să facem, cum este bine să nu facem. Aceasta este realitatea în care trăim în clipa de față", a subliniat Corlățean.