ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sofia Chițoran, bătrâna care lucrează ca îngrijitoare la grădinița din Leurda, Gorj, a împlinit, marți, 84 de ani, anunță Gazeta de Sud.

Copiii și educatoarea i-au urat Sofiei Chițoran „la mulți ani!" și i-au oferit tort și flori.

„A fost o surpriză pentru tanti Sofia. La 8 fără ceva, când am ajuns în unitate, era domnul primar acolo și a primit din partea dânsului un tort, bomboane, suc. Tanti Sofia a fost foarte încântată pentru că nu a mai primit până acum tort la grădiniță. L-a împărțit cu copiii. Ea spune că se simte din ce în ce mai tânără. Chiar dacă are 84 de ani se simte bine în mijlocul copiilor și nu își dă seama că îmbătrânește", a spus Marcela Udrea, educatoare la grădinița din Leurda, orașul Motru.

La aniversare a fost prezent și primarul Gigel Jianu, care a declarat că bătrâna este un exemplu pentru întreaga comunitate.

Sofia Chițoran face curățenie grădiniță, pregătește sala de clasă, iar iarna face și focul.

Anul trecut dat fusese luată decizia ca femeia să fie trimisă acasă, însă Inspectoratul Școlar Județean Gorj a revenit asupra deciziei și bătrâna a fost reîncadrată la grădiniță cu un program redus de lucru.