ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, ar putea fi deblocat. Conform Știri pe surse, PSD susține un referendum pentru familie în lunile ce vor urma, mai exact aprilie sau mai.

Camera Deputaților a adoptat, în mai 2017, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, semnată de 3 milioane de cetățeni. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituției adoptate de Camera Deputaților.

Deși inițiativa a fost trimisă în Senat, camera superioară a Parlamentului nu a dat încă votul final. Asta în ciuda promisiunilor făcute chiar de Liviu Dragnea în mai multe rânduri, inclusiv înainte de începerea sesiunii parlamentare de toamnă din 2017.

Conform sursei citate, inițiativa urmează să fie adoptată și de Senat, iar referendumul să fie organizat cel târziu în luna mai a acestui an.

Exact în urmă cu un an, Liviu Dragnea spunea că „în această primăvară, noi toți susținem un referendum pe tema familiei”. Totul a rămas însă la stadiul de promisiune.