ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teodor Baconschi, diplomat și fost ministru de externe al României, a scris pe Facebook despre cazul trupei La Familia al căror concert de la Cluj-Napoca a fost anulat pe motiv că promovează valorile familiei.

Trupa hip-hop La Familia trebuia să susțină un concert la Cluj-Napoca, dar organizatorii au decis să anuleze evenimentul după ce patronii clubului Form Space, unde urma să aibă loc concertul, au spus că nu se pot asocia cu valorile promovate de Tudor Sișu și Dragoș Gardescu, cei doi membri ai formației.

„Doi muzicieni au afirmat că susțin căsătoria ca uniune liberă dintre un bărbat și o femeie. Scandalizat, un club din Cluj le-a anulat viitorul concert și s-au găsit imediat progresiști care să aplaude gestul: ce poate fi mai moral decât să interzici ceva în numele toleranței?

Cei doi n-au spus că detestă homosexualii sau că vor să le interzică pasiunile matrimoniale. Dar așa e corectitudinea politică practicată de stângiști: în alb și negru. Dacă, spre exemplu, ești anticomunist, atunci e musai să fii… fascist. Nicicând, în istorie, buna intenție aparentă nu a dus la o poliție a gândirii atât de perversă…”, a scris Teodor Baconschi pe Facebook.

Pe 7 noiembrie, trupa La Familia a lansat un manifest pro-Dumnezeu, pro-familie și pro-națiune pe 7 noiembrie. „Credem în Dumnezeu, credem în Neam, mândrie națională și patrie, credem în Familia compusă doar din bărbat și femeie, credem în Forța cuvintelor, credem în Normalitate simplitate și suflet...moralitate, credem în Tradiție, credem în Unitate, frăție și legătura de sânge, credem în România, români și limba română.

Acest manifest nu este o provocare, ci mai degrabă un Apel către cei care cred și simt la fel. Este piatra de temelie, coloana vertebrală și sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Oricine are aceiași părere este invitat să ni se alăture și să nu stea deoparte...suntem O Mare Familie!”.
 
Sișu și Puya spun că regretă că manifestul lor pentru familie, țară și unitate a fost greșit înțeles, iar concluzia pe care o pot trage, în urma deciziei clubului clujean, este aceea că "apărătorii toleranței” devin intoleranți.