ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pasagerii din trenul Timișoara – Baia Mare au fost terorizați de către trei migranți. Aceștia au fost urcați în tren de către Poliția de Frontieră, în localitatea Valea lui Mihai, spre un centru de azil din județul Maramureș. Până la Carei, cei trei migranți – care păreau să fie drogați sau beți – au vrut să îl fure și să îl bată inclusiv pe șeful de tren, potrivit presasm.ro.

Pasagerii au asistat îngroziți la scenele de violență. Migranții fuseseră urcați în tren fără pază militară, fiind lăsați în grija șefului de tren, care a fost total depășit de situație.

Potrivit obiectiv-sm.ro, se pare că migranții chiar au reușit să fure portofelul unei călătoare.Salvarea femeii au fost controlorii, care au văzut toată scena și au reușit să recupereze portofelul.

Imigranții au încercat să fure chiar și din geanta controlorului, dar au fost opriți la timp.

„Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a explicat un martor pentru obiectiv-sm.ro.

Cei trei migranți l-au amenințat pe controlor, arătându-i prin gesturi că îi vor tăia gâtul.

De abia în municipiul Carei au intervenit mai multe echipaje de Poliție și Poliția de Frontieră, care i-au preluat pe cei trei scandalagii.

Într-un comunicat remis presei, polițiștii de frontieră Oradea spun că" persoanele în cauză sunt cetățeni libieni, în vârstă de 16 si 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitații de azil. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ȘOMCUTA MARE - jud. Maramureș", se arată în comunicat.

Poliția de Frontieră Oradea precizează că „persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis si nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul țarii".
 
Reamintim că în toamna anului trecut, presa a descoperit că statul român a adus la București 24 de migranți din Siria, în ciuda faptului că toate cercetările sociologice au indicat faptul că cetățenii se opun aducerii de migranți în țară.
 
Nimeni nu știe câte astfel de cazuri s-au petrecut la nivelul întregii țări.