ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 28 februarie 2024: Tânărul de doar 16 ani care a murit pe terenul de fotbal se numește Chris Bugariu și a fost legitimat la Politehnica Timisoara. În urmă cu ceva timp suferise o operație pe cord, potrivit debanat.ro

„La sfârșitul anului 2020 vă solicitam sprijinul deoarece un component al grupei de 2007 din cadrul Academiei Politehnica Timișoara urma să fie supus la o intervenție chirurgicală extrem de delicată pe cord deschis. Ați reacționat pe măsură, am transmis banii familiei, dar cu tristețe profundă vă anunțăm că tânărul Chris Bugariu a încetat astăzi din viață la vârsta de 16 ani. Ne-ar fi urcat pe garduri la meciurile Politehnicii Timișoara, ar fi fost aplaudat la scenă deschisă pentru devotament, dar din păcate viața este mult prea cruntă. Dumnezeu să îl odihnească pentru că de iertat nu are ce ierta la o vârstă așa de fragedă! Condoleanțe familiei!”, a postat pe Facebook Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.
 
Știrea inițială, după FOTO:
 

Știrea inițială:

Un adolescent de 16 ani, din localitatea Biled, județul Timiș, a murit subit în timp ce juca fotbal alături de mai mulți prieteni. El avea probleme cardiace, fiind chiar operat pe cord.

”La data de 25 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Rurale Sânandrei au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în momentul în care se juca fotbal cu mai mulți tineri, un minor ar fi leșinat pe terenul de sport de pe strada Castanilor din localitatea Biled, rămânând în stare de inconștiență. Polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Este vorba despre un minor, în vârstă de 16 de ani, căruia echipajul medical prezent la fața locului îi efectua manevrele de resuscitare”, a transmis IPJ Timiș, conform news.ro, citată de gds.ro

Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă din acesta a decedat.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul avea probleme cardiace fiind chiar operat pe cord, în trecut. Prompții anchetatori nu au transmis și când a fost operat pe cord copilul, acum o lună, un an sau 10 ani. În cazul în care această operație există medicii și părinții ar fi trebuit să știe că minorul nu avea voie să facă efort. 
 
În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, conform procedurilor...

Acum câteva zile, pe 22 februarie, un alt copil, de 13 ani, din comuna Maieru, Bistrița-Năsăud, a murit subit, după un antrenament de fotbal. Copilului i s-a făcut rău, iar echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul.