ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incendiul de la Colectiv a fost probabil, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului trecut, atât prin numărul persoanelor afectate, cât și prin implicațiile politice pe care le-a născut.

Cu toate că au murit 64 de oameni, iar numărul real al răniților nu este nici azi cunoscut, autoritățile nu au făcut lumină asupra cauzelor care au declanșat tragedia. Așa cum ancheta extrem de minuțioasă a Adrianei Oprea-Popescu pentru ActiveNews a arătat, există foarte multe semne de întrebare.

Vineri seară, unul din răniții din Colectiv, Mihai Popescu, a făcut o afirmație care readuce în discuție ipoteza inițială a unei explozii. Reamintim că în primele ore ale evenimentului, martorii și cei prezenți la fața locului, au vorbit presei despre o explozie, abia apoi tragedia transformându-se, treptat, în incendiu.

Mai precis, tânărul de 15 ani a spus la România TV că în acele momente a simțit că în club avusese loc o explozie.

"Am mers cu Pablo la primul meu concert. Am plecat toti cu masina lui tata. Când am intrat i-am spus lui tata sa plece. Am mers cu o ora mai devreme ca sa prindem locurile in fata, am fost fix langa scena. Am asteptat si flacarile au inceput fix cand s-a terminat concertul, de la niste artificii, a luat foc un stalp, s-a panicat lumea, eu nu m-am panicat, am stat calm si Laur si Pavlos m-au luat de marginile scaunului si m-au dus spre iesire. Cand usile s-au deschis, un vant cald ca o explozie am cazut toti pe spate. Eu am alunecat din scaun si nu i-am mai vazut pe niciunul. Vreo 6-7 minute mi-am tinut respiratia. Am luat o gura de aer si am strigat dupa ajutor. Pavlos a venit si m-a tras afara ca eram foarte aproape de iesire", a declarat el pentru RTV.