ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul George Grigoriu, de la Realitatea TV, a explicat în câteva zeci de secunde, care este realitatea în cazul, atât de invocat de seculariști, al numărului de spitale în comparație cu cel al numărului de catedrale.
 
Emisiunea sa, însă, a fost programată duminica, la o oră în care oamenii în general, nu se uită la televizor, așa că acest videoclip a fost postat pe facebook, unde face furori.

"O manipulare odioasă. Unii indivizi au crezut că noi avem memoria scurtă. Au crezut că uităm că în ultimii patru ani s-au închis aproape 70 de spitale în toată țara. Iar medicii nu pleacă din țară din cauza Bisericii, ci pentru că sunt prost plătiți. Biserica este acuzată că a construit prea multe...biserici. Oare ce trebuia să construiască? Aeroporturi? Apropo de construcții: știți câte instituții medicale și farmacii a construit Biserica în ultimii ani? 51. 51 de instituții medicale și farmacii. În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcționează 785 de instituții și servicii sociale".
 
Textul integral, în videoul de mai sus.
 
Lozinca, "spitale nu catedrale" a fost lansată de către Asociația Socialist Umanistă din România (ASUR), la puțin timp după înființarea acestui ONG.  Lozinca a fost ușor diseminată în rețelele sociale, în principal, cu ajutorul siteurilor Hotnews și Adevărul.
 
De altfel, Hotnews a popularizat imediat acțiunile ASUR, deși acest ONG nu avea absolut nicio notorietate sau măcar un număr rezonabil de membri la momentul înființării.
 
Fondatorul acestei organizații este cetățeanul Atila Nyerges, medic într-o multinațională farmaceutică. La vremea respectivă, actualul director, Toma Alexandru Pătrașcu, era doar vicepreședinte.