ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Daniel, este una dintre personalitățile cele mai importante ale Ortodoxiei și ale lumii creștine, în general. Deși pe plan intern există destui indivizi care sunt preocupați de numărul mare de lumânări de la pangarele catedralei patriarhale, pe plan extern, Patriarhul Daniel se bucură de respect, atât ca teolog, cât și ca întâi-stătător al unei Biserici autocefale.

Acest lucru s-a putut observa în timpul lucrărilor recentului sinod ortodox din Creta, acolo unde Biserica Ortodoxe Române s-a remarcat prin prestanța și validitatea argumentelor susținute în duhul ortodoxiei.

Cu ocazia zilei de naștere a Patriarhului Daniel, care a împlinit pe 22 iulie vârsta de 65 de ani,  siteul grecesc romfea.gr i-a dedicat un articol elogios întâiului dintre episcopii români. În articol au fost menționate principalele borne din viața Patriarhului României, precum și aspecte de la Te Deum-ul slujit cu ocazia acestei zile la Mănăstirea Techirghiol, acolo unde s-a aflat PF Daniel de ziua lui.

Autorii au ilustrat articolul cu numeroase fotografii, dar și cu un mesaj special din partea celor care dețin siteul grecesc, chiar în limba română pe care puteți să-l descoperiți aici.

Romfea.gr este unul dintre cele mai cunoscute și influente siteuri ortodoxe, fiind citit în întreaga lume ortodoxă, și nu numai.  Pe headerul siteului sunt ilustrate simboluri ale ortodoxiei, iar alături de marea catedrală Aghia Sofia din Constantinopol( Istanbul) este chiar imaginea Catedralei Mântuirii Neamului.