ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 30.04/16:41 În urma donațiilor generoase ale celor care au citit apelul nostru, s-a strâns aproape toată suma necesară achitării amenzii preotului. În acest moment, mai sunt necesari  32 000 de lei, adică cuantumul total al amenzilor aplicate celor 32 persoane prezente la slujba Prohodului din Vinerea Mare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Preotul paroh Mircea Stupar, din comuna maramureșeană Recea, amendat cu 20.000 de lei pentru că a primit oameni la slujbă în Vinerea Mare, a declarat, în exclusivitate pentru ActiveNews, că va contesta amenda și va încearca să-i ajute pe toți cei 32 de oameni amendați cu câte 2.000 de lei pentru că au venit la biserică.

Preotul Mircea Stupar, paroh la Biserica Ortodoxă din Recea, a fost amendat cu 20.000 de lei, în data de 17 aprilie 2020, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței militare nr1/2020. Deasemenea, toți cei 32 de participanți la slujbă au fost amendați cu câte 2.000 de lei.

„Azi am primit procesul verbal și am vorbit deja cu un avocat. O să depunem contestatie, amenda trebuie să fie plătită în următoarele 15 zile. Dacă se câștigă contestația, banii recuperați îi voi împărți cumva la cei care au fost la biserică și au nevoie. Cei mai mulți dintre cei amendați sunt pensionari de la țară”, a spus părintele Mircea Stuparu.

Dacă amenzile vor fi achitate în termen de 15 zile, valoarea care trebuie plătită scade la jumătate.

„ Din toate donațiile pe care o să le primim, o să-i ajutăm pe cei care au fost amendați pentru că au venit la biserică în Vinerea Mare”, a subliniat preotul Mircea Stuparu.

ActiveNews a relatat, recent, despre amenda dată de poliția din Maramureș, pentru un preot din Recea care a primit oameni la slujba în Vinerea Mare, încălcând astfel prevederile ordonanței militare care a interzis participarea oamenilor la slujba pe perioada stării de urgență.

Pentru cei care doresc să ajute, datele de contact sunt următoarele:

PAROHIA ORTODOXĂ RECEA cu hramul "Adormirea Maicii Domnului”

Adresa: Str. Florilor nr. 1, localitatea RECEA jud.  MARAMUREȘ.

RO33CECEMM0136RON0420727, CEC BANK Baia Mare