ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși scriu acest text cu ajutorul unui editor de text gratuit aș putea folosi un editor de text contra cost precum Microsoft Office. Microsoft Office este un produs al companiei Microsoft ce poate fi cumpărat ca abonament (lunar sau anual), eventual poate fi cumpărată o versiune a acestui produs. Cumpărarea unei anumite versiuni nu dă acces utilizatorului la versiuni ulterioare ale produsului, în câțiva ani acesta va fi nevoit să cumpere o altă versiune sau un abonament lunar din cauza diverselor probleme de compatibilitate care apar o dată cu trecerea timpului. Sunt întru totul conștient de calitățile produsului Microsoft în cursul anilor am cumpărat de mai multe ori Microsoft Office versiuni acum vechi, de nefolosit, ce-mi sunt cu totul inutile.

 

Pe de altă parte cu toții ar trebui să ne amintim de scandalul de corupție Microsoft, la vremea sa a fost revelator pentru modul în care funcționează statul român. Au fost implicați politicieni din toate partidele de la doamnele Andronescu sau Udrea la domni precum Daniel Funeriu, Șerban Mihăilescu sau Cătălin Harnagea, au fost implicați afaceriști precum domnii Claudiu Florică, Khalil Abi Chanin, Remus Truică, Dinu Pescariu sau Dorin Cocoș. Acest scandal ar trebui să ne învețe că marile firme vor reuși într-un mod sau într-altul, în mod direct sau prin interpuși, să facă astfel încât diversele guverne să le plătească o rentă, un tribut pe care statele îl vor plăti folosind bani colectați din taxe.

Având în vedere cele de mai sus cred că sunt întru totul justificate suspiciunile față de interesul filantropic al domnului Gates, proprietarul firmei Microsoft, în chestiunea dezvoltării vaccinurilor împotriva virusul chinezesc cu care avem de-a face în aceste zile. A ne feri de Microsoft chiar și atunci când vrea să ne facă daruri poate fi o atitudine foarte înțeleaptă, ar trebui să facem tot ce ne stă în puteri astfel încât noi înșine să nu devenim un soi de Microsoft Office biologic, să nu devenim surse periodice de profit pentru marile companii internaționale de fiecare dată când o supă de liliac sau o altă asemenea delicatesă este mâncată în vreun colț al unei lumi devenită prea mică.

În lumea biologică ca și în informatică există viruși. Calculatoarele care sunt gestionate cu ajutorul produselor domnului Gates, adică cele care rulează sistemul de operare Microsoft Windows, au inclus un antivirus gratuit (programul antivirus inclus în MS Windows a fost cumpărat de la o companie românească). Acesta este actualizat zilnic întrucât zilnic apar noi viruși. Totuși, atunci când Microsoft decide că propriul produs este prea vechi, că este timpul să dăm bani pe unul nou, nu mai trimite calculatoarelor rulând versiunea veche de Microsoft Windows actualizările, așa numitul fișier de semnături, conținând descrierea noilor viruși lăsându-le astfel vulnerabile în fața virușilor recent apăruți. Aceasta este normalitatea în mediul în care dl. Gates și-a făcut banii devenind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, aceasta este normalitatea lumii domnului Gates.

Dl. Gates sugerează păstrarea restricțiilor impuse în contextul virusului importat din China până când vaccinarea în masă ne va face imuni în fața acestuia. Aceasta este și abordarea în lumea informaticii, dacă imensa majoritate a calculatoarelor au baza de date conținând ultimii viruși actualizată la zi infecția virală nu se poate propaga în lumea calculatoarelor, calculatoarele neactualizate fiind deconectate de la rețea până la actualizare tocmai pentru a le putea prezerva integritatea. Trecând în mod fraudulos de la lumea digitală la cea biologică dl. Gates propune un soi de identitate digitală virală care să arate dacă fiecare dintre noi suntem la zi sau nu cu vaccinurile. Implicațiile totalitare ale acestei abordări sunt ușor de intuit, devenim non persoane în sens orwelian, adică arestați la domiciliu, oameni fără viață socială, de îndată ce propria identitate digitală ne demască aratând că nu suntem vaccinați la zi.

Vaccinarea în masă are costuri. Nu mă refer la costurile monetare susceptibile să fie aducătoare de profituri de care dl. Gates este fără îndoială interesat. Este vorba de costuri umane, un anumit procent dintre cei vaccinați va muri sau va avea probleme grave de sănătate imediat sau după o perioadă mai lungă de timp după administrarea vaccinului. Această chestiune este bine documentată, este nedisputată de specialiști. Orice medicament are reacții adverse, administrarea oricărui medicament, oricât de banal, implică un anumit risc, vaccinurile sunt medicamente care manipulează sistemul imun, este firesc să existe consecințe precum reacții alergice/imune imediate sau să constatăm consecințe pe termen lung precum boli autoimune etc. A vaccina periodic întreaga populație împotriva unor viruși precum cel importat din China implică costuri umane comparabile numeric cu victimele făcute de virus. Distribuția victimelor se schimbă, în cazul vaccinării în masă aceasta devine uniformă, sunt afectate comunitățile rurale izolate la fel după cum sunt afectate și zonele puternic urbanizate, nu sunt afectate preponderent centrele urbane mari precum se întâmplă în cazul epidemiilor. Ca de obicei obsesiile urbane tind să facă victime în mediul rural, în mediul tradițional care nu a contribuit la răul pe care modernitatea degradată a timpului nostru îl revarsă asupra sa.

Costurile umane ale filantropiei interesate practicate de domnul Gates sunt foarte bine ilustrate de situația vaccinării împotriva poliomielitei. De-a lungul timpului dl. Gates a donat 450 de milioane de dolari în vederea vaccinării împotriva poliomielitei. Este de menționat că dacă virusul natural al poliomielitei a cauzat în 2017 6 paralizii la nivel mondial, virusul modificat existent în vaccinuri a cauzat 21 de paralizii. Recentele focare de poliomielită din Ucraina sau Moldova sunt cauzate tot de tulpini modificate (atenuate) existente în vaccinuri, nu de virusul existent în natură. Vaccinarea împotriva poliomielitei este unul dintre cele mai mari succese ale medicinei moderne, suntem foarte aproape de eradicarea acestei boli, faptul că numărul de victime ale vaccinării este în prezent mai mare decât numărul de victime făcute de virus nu înseamnă că vaccinarea este un eșec. Există costuri, acum când suntem aproape de eradicarea bolii costurile eradicării complete a poliomielitei tind să fie mai mari decât cele cauzate de virusul aproape de extincție. Dar aceste costuri trebuie să fie analizate imparțial, fără presiune financiară, dincolo de interese comerciale. Pentru că este conștient de costurile umane ale vaccinării dl. Gates cere imunitate legală înainte de a distribui vaccinuri pe scară largă (minutul 12-13 al interviului).

Tocmai de aceea este important ca modul în care vaccinăm populația să fie proporțional cu riscul la care aceasta este expusă, nu cu ceea ce și-ar dori politicienii, medicii plătiți pentru a vacccina sau diversele companii implicate în toate cele de mai sus. Este de subliniat că elitele medicale au fost mituite de marile companii farmaceutice, cazul lui Streinu Cercel mituit de marile firme producătoare de medicamente fiind ilustrativ în acest sens. Este de menționat că dacă dl. Gates dorește impunitate pentru eventualele pierderi de vieți omenești datorate vaccinării, interesul domnului Streinu Cercel este mult mai mundan, dorește impunitate pentru modul în care se desfășoară achizițiile statului în timpul perioadei de urgență.

Faptul că încercăm să înțelegem după propriile puteri ce se întâmplă în jurul nostru nu este datorat domnului Putin, nu se datorează neadaptării omului simplu la lumea secolului XXI se datorează pur și simplu corupției și nihilismului moral de care dau zilnic dovadă elitele, este datorat lipsei de simț moral de care dau dovadă cei care ar trebui să aibă competența tehnică să ajute omul obișnuit aflat în nevoie.

Dl. Ciolacu, președintele PSD, dorește introducerea cât mai rapidă a vaccinării obligatorii. Virusul chinezesc ne arată cât de periculoasă este această idee. Deși pentru elitele politice și medicale orbite de banii primiți de la producătorii de programe informatice sau de la producătorii de medicamente nu este foarte evident, pentru un copil de școală generală este cât se poate de clar că un procent mare dintr-un număr relativ mic poate da un rezultat net inferior unui procent infim dintr-un număr foarte mare. Astfel, chiar dacă am considera ca fiind reale cifrele măsluite ale mortalității provocate de virusul chinezesc, aceste cifre trebuiesc comparate cu mortalitatea provocată de vaccinarea întregii populații cu un vaccin încă inexistent și prin urmare încă netestat. Până la a decide dacă obligăm întreaga populație să se vaccineze ar trebui să înțelegem mai bine mortalitatea provocată de de infectarea cu virusul chinezesc, ar trebui să testăm și să înțelegem vaccinul propus de amicii domnului Gates.

De asemenea, vaccinarea obligatorie face foarte probabilă apariția la intervale din ce în ce mai scurte a unor viruși precum cel chinezesc tocmai datorită faptului că obligativitatea vaccinării garantează profituri industriei farmaceutice, medicilor implicați, instituțiilor media care generează emoția indispensabilă amorțirii rațiunii precum și politicienilor interesați de limitarea libertăților civile.

Având în vedere cele de mai sus cred că este extrem de important ca înainte de a lua decizii care să ne limiteze libertatea, să ne diminueze ca ființe morale, să ne încalce liberul arbitru, responsabilitatea de a lua decizii pentru noi și pentru familiile noastre trebuie să ne facem temele și să înțelegem dincolo de dubiu chestiunile tehnice legate de vaccinare. Suntem departe de asta atât din punct de vedere euristic cât și din punct de vedere etic.

Oricât de nevrednici, de lipsiți de spirit, de proști sau de bătrâni, oricât de inutili și de neproductivi am fi, oricât de abrutizați de turismul de masă am fi, oricât de primitivi și de insensibili am fi devenit în contact cu producțiile cu pretenții artisticeale modernității nu suntem încă calculatoare iar calculatoarele domnului Gates nu au încă scânteia de divinitate care ne îndreptățește pe noi oamenii la un tratament diferit de cel aplicat de dl. Gates calculatoarelor. Suntem oameni, libertatea noastră, liberul nostru arbitru, nimic din toate aceste nu ar trebui să fie condiționat de certificatele digitaleemise de dl. Gates sau de firma domnului Gates.

Prietenii politici ai doamnului Gates cred că nici o criză nu trebuie irosită, că scopurile politice ale stângii moderne trebuie atinse profitând de confuzia specifică crizelor. Dacă avem ceva de învățat din această criză este tocmai faptul că persoane precum dl. Gates sunt mereu dispuse să exploateze fragilitatea condiției umane, fragilitatea noastră biologică și crescânda fragilitate morală a omului modern. Criza virusului chinezesc ne arată și faptul că ne-am atins limitele biologice, că nu suntem construiți pentru a fi în contact fizic aproape instantaneu unii cu alții, fie că suntem mâncători de supă de liliac fie că nu, că înainte de a deveni cetățeni ai lumii ar trebui să devenim membri ai propriei comunități, că înainte de a traversa jumătate de glob pentru a observa viața altora ar trebui să încercăm să facem tot ce ne stă în putere ca propria comunitate să nu fie un loc din care să ne dorim să plecăm fie și pentru o scurtă vacanță.