ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce ieri s-a preumblat prin Sibiu fără mască, încălcând cu dispreț „suveran” legea propriului lui regim, astăzi, Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul „Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului”, în care încearcă, într-o răsturnare de realitate, să pună semn de egalitate între naziști și cei care se opun vaccinării forțate, când experimentele interzise în Procesul de la Nürnberg vizau exact această procedură aplicată de naziști pe victimele lor închise în lagăre de concentrare, cam ce vor deveni țările lumii dacă se impune pașaportul de vaccinare la nivel internațional. După „teroriști” sau „analfabeți”, iată că conducerea vremelnică a acestei țări le mai oferă un cadou verbal celor 70% dintre români care refuză experimentele medicale:„naziștilor”.

Probabil un mesaj mai straniu venit din partea unui politician care nu a făcut absolut nimic pentru această țară în atâția ani de „domnie” nu putea exista. Reamintim că peste 11000 de „analfabeți funcționali”/„teroriști”/„naziști” din întreaga lume, respectiv medici de prestigiu, oameni în domeniu, au semnat Declarația de la Roma, între ei aflându-se și „needucați”/„teroriști”/„naziști” ca giganții Geert Vanden Bossche și Robert W. Malone, chiar inventatorul tehnologiei ARNm, întoarsă acum împotriva umanității.

Citiți și Dr. Geanina Hagima: Apel internațional contra CELEI MAI MARI ÎNȘELĂTORII A SECOLULUI 21 - Dictatura COVID

Potrivit Digi 24 - e bine să redăm textul securistoid pentru a înțelege mintea „organelor” - Iohannis „atrage atenția asupra pericolelor cu care se confruntă societatea din cauza dezinformării, a discursurilor pline de ură și a știrilor false, în plină criză sanitară”. Potrivit șefului statului - mai scrie UM Digi TV, „sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă”, din cauza „unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

„Klaus Iohannis afirmă în mesaj că tragedia Holocaustului nu trebuie uitată și avertizează asupra încercărilor de falsificare a istoriei.” mai scrie postul citat oferind integral discursul public al lui Iohannis, ceea ce facem și noi, mai jos.

Mesajul președintelui:

„Aducem astăzi un pios omagiu victimelor Holocaustului și îi onorăm pe supraviețuitorii celei mai odioase desfășurări de forțe criminale pentru exterminarea semenilor din istorie. Pentru toate viețile nevinovate curmate – bunici, părinți, soți, fii și fiice, și pentru suferințele îndurate de supraviețuitori, dar și de familiile și urmașii acestora, reafirmăm angajamentul nostru de a nu lăsa uitarea să se aștearnă peste suferințele și jertfa lor și de a ne opune cu toată forța repetării unei astfel de tragedii. Amintirea și cinstirea memoriei victimelor Holocaustului reprezintă o datorie fundamentală a statului român.

Acum exact opt decenii, începea deportarea forțată a evreilor români în Transnistria, campanie în care 120.000 de evrei au parcurs un drum al morții. Tortura, foametea, bolile, condițiile mizere și inumane în care au fost siliți să trăiască, deposedarea de orice fel de bunuri, drepturi și demnități, sub amenințarea constantă a morții, au reprezentat setul de măsuri prin care regimul mareșalului Ion Antonescu își propusese să îi lichideze pe cei pe care îi considera „indezirabili”.

Lecția dură a Holocaustului trebuie să funcționeze ca un far care să ne ghideze pe drumul nostru european, iar pe puținii supraviețuitori pe care timpul ni-i îngăduie trebuie să îi prețuim și onorăm.

Crimele trebuie cunoscute, criminalii trebuie expuși oprobiului public, memoria victimelor trebuie păstrată, iar pe supraviețuitorii și urmașii acestora trebuie să îi sprijinim. Este necesar să ne asumăm în mod onest trecutul traumatic și să vorbim deschis tinerelor generații despre Holocaust. Numai în acest fel vom putea lupta împotriva încercărilor de falsificare a istoriei, tentativelor din ce în ce mai dese de reabilitare a criminalilor și negare a suferințelor victimelor inocente”.

„Din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie. În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității.

Să nu rămânem indiferenți în fața acestui avânt care riscă să macine fundamentul democrației noastre. Astfel de manifestări sunt absolut intolerabile și avem datoria, fiecare dintre noi, să sancționăm cu celeritate, dur și ferm, orice derapaj și să apărăm drepturile și libertățile fundamentale, democrația și valorile europene.

Fac un apel la toți actorii politici responsabili să acționeze hotărât împotriva oricăror încercări de dezbinare, să se implice direct și concret în direcția promovării valorilor toleranței, respectului și a diversității în societatea noastră și să sprijine educația privind cunoașterea Holocaustului.

În legătură cu Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, constat că proiectul a acumulat întârzieri și că este blocat în mod nejustificat, iar această situație este inacceptabilă. Solicit Guvernului să facă pași serioși și să întreprindă toate demersurile pentru realizarea acestui muzeu. Este imperativ să avem această instituție cât mai repede posibil, care să păstreze vie memoria Holocaustului în conștiința națională și să întrețină atașamentul profund față de valorile fundamentale ale umanității.

Cu gândul la suferințele unor suflete inocente și la cele ale supraviețuitorilor noștri, să acționăm uniți și solidari pentru apărarea și promovarea principiilor și valorilor democratice.

Fie ca memoria victimelor să rămână veșnic în inimile noastre!”.

Citiți și semnați MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI