ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știre Digi 24, 12 martie 2020: Avocatul Poporului îi cere președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României”, a precizat instituția condusă de Renate Weber.

„Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României. România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, a transmis Avocatul Poporului, joi, într-un comunicat de presă - Document PDF AICI.

Dl. Valerian Stan a comentat pe această temă, atunci când s-a pus problema schimbării ei din funcție:

„Ca să vezi, Comisia de la Veneția cu sediul la Strasbourg a Consiliului Europei, care decenii la rând a mâncat numai PSD-iști fripți, a luat foc că un înalt demnitar pus în funcție de PSD-iști, Renate Weber, a fost revocat din funcție. De parcă numita Comisie nu știe de trei decenii că cei ajunși la putere la noi fac și desfac legea în toate. Nu, de data asta nu mai merge, zic venețienii! Și știți de ce? Nu că le pasă de principii. Pentru că ce mai reprezintă astăzi principiile pentru comisarii UE ori ai Consililui Europei? Sau pentru judecătorii de la CEDO? Chiar să fi uitat lumea de anularea referendumului din 2012 prin care unealta străinilor, Băsescu, a fost demisă? Ce tâlhărie politică mai mare decât asta poate să existe? Sau de modul în care CEDO ne-a aruncat în obraz că am revocat-o nereglementar pe abuziva Kovesi, alt om al Sistemului și al cancelariilor străine? Sau de deciziile corupte ale aceleiași Curți de la Strasbourg, măsluite de legiunile omniprezente și omnipotente ale lui Soros? Îmi pare rău, dar știu prea multe (și am mai și scris câte ceva) ca să nu-mi dau seama că Renate este apărată de inamicii PSD (inamici cu aceeași ideologie sorosistă ca și Renate) doar pentru că fosta mâna dreaptă a lui Soros în România are solide relații personale în fiecare din birourile Strasbourgului. Încât sunt în stare să pariez și puținii mei bani că Renate va fi reabilitată și ea curând, cam cu aceeași glorie cu care au fost reabilitați și Kovesi și Băsescu (prezidentului căruia i-a servit, și ea, în calitate de consilier, vreme de un an). Și, încă: Renate e cea care pe 12 martie, taman împotriva fișei postului său într-o societate democratică și normală la cap, a cerut președintelui României instituirea stării de urgență... anti-Covid. Ceea ce a și urmat. Iar azi d-na Weber e deja în manualele de istorie că cum a apărat ea Poporul de abuzurile statului sub motiv de molimă.”

Citiți și REȚEAUA SOROS ÎN ROMÂNIA. De la Pleșu, Patapievici și Tismăneanu la Weber, Mungiu și Macovei