ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monahul Luca Vatopedinul, pe numele de mirean Panagiotis Dimakakos, a plecat la Domnul a doua zi după Sfântul Apostol Andrei, pe 1 decembrie 2021.

În vârstă de 82, Monahul Luca a fost un renumit chirurg și profesor de medicină și a devenit călugăr la marea mănăstire Vatoped din Sfântul Munte Athos în iulie 2019, mărturisind că de-a lungul carierei sale impresionante a avut mereu drept armă mentală rugăciunea.

Orthodoxianewsagency.gr transmite că și-a dat ultima suflare la Spitalul Militar 424 „din cauze naturale” și nu din motive de coronavirus.

Dar ce nu se menționează pe site-ul respectiv este ceea ce ne-au comunicat mai mulți călugări din Sfântul Munte Athos și anume că bătrânul se vaccinase anti-covid cu doar o zi înaintea morții sale, chiar de Sf. Apostol Andrei.

De asemenea, cu o zi înainte de Sf. Andrei, starețul Efrem de la Vatoped - reîntors în Sf. Munte după boală și vaccinare ca vaccinist propagandist pentru serul experimental Pfizer - a susținut o telesinaxa în care a presat iarăși călugării să se vaccineze afirmând, potrivit surselor noastre, că acesta este „unicul drum”.

Săptămâna trecută a decedat și Părintele Pavel, primul călugar de la Sf. Munte Athos mort prin infarct după vaccinul anti-Covid.

Sfânta slujbă de înmormântare a Monahului Luca a fost oficiată joi dimineață după care a fost condus pe ultimul drum. VIDEO: