ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul cazurilor de morți subite a fost cel mai alarmant în ultima săptămână înainte de Crăciun, au sesizat medicii de urgență din cadrul Serviciului de Ambulanță Mureș. În total, în mai puțin de o lună au decedat în mod subit 9 mureșeni, cât pe parcursul a 2-3 ani până acum. Este vorba doar de bărbați, persoane active, care au cel mult 60 de ani, transmite Radio Târgu Mureș, citat de Rador și preluat de Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse.

Cu astfel de situații se confruntă și serviciile de urgență din alte județe, însă deocamdată nu s-a făcut o analiză în acest sens, a declarat pentru Radio Tg. Mureș șeful Ambulanței Mureș, dr. Ioan Ivanici:

„Au fost câteva cazuri de morți subite, specific vârstei cuprinse între 48 și 57 de ani la care, într-adevăr, manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat pozitiv. Vorbesc despre ultima săptămână mai ales. În ultimele 3, 4 săptămâni, 9 cazuri de morți subite. Din discuțiile cu colegii s-au înregistrat (și în alte județe – n.r.) cazuri de morți subite dar n-aș putea să vă spun exact numărul lor… Sigur, erau și înainte cazuri de morți subite, mai ales în jurul vârstei de 40 de ani, dar într-un număr foarte redus. Aveam două cazuri la 6-8 luni, un caz la 10 luni…”

Cauzele ar putea fi multiple, însă cert este că anul viitor ar putea începe un studiu detaliat pentru a determina motivele, mai spune dr. Ioan Ivanici:

„Probabil că aceste cazuri urmează a fi studiate pentru că ele au apărut recent. Sigur că e posibil să fie și legat de vaccinare, au apărut unele discuții de acest fel și în mediul profesional, în schimb, încă nu s-a putut demonstra clar acest lucru. Sigur că este îngrijorător. La nivelul Centrului medical Mureș trebuie să fie implicați toți profesioniștii, începând de la medici de familie, studiu clinic, morfopatologia, să vedem rezultatele necropsiei, și așa mai departe.''

Despre sindromul morții subite a vorbit recent și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care spune că problema este în evaluare, mai ales că fenomenul se întâlnește la nivel global, în special în rândul persoanelor tinere, transmit sursele citate.

Chiar așa recent însă nu a vorbit ministrul Rafila. Declarația la care se face referire datează deja de 4 (patru) luni, timp în care nu s-a făcut nimic pentru investigarea acestor cauze ba chiar dimpotriva: s-a recomandat o nouă doză de vaccin! Rafila chiar s-a lăudat că va face a 4-a doză deși afirmase cu ceva timp înainte că nu a făcut și nu va mai face doza 3.

Pe 19 august 2022 publicam: Rafila crede că pentru morțile subite care inundă România e nevoie întâi de un studiu. ActiveNews îi oferă soluția mai rapidă: Polițiști anchetatori și procurori, inclusiv procurori militari, care să sprijine medicii legiști

Studiul nu a mai apărut niciodată, ceea ce a determinat-o pe o mamă căreia i-a murit subit copilul în urma vaccinului să afirme, peste o lună de la declarația lui Rafila, următoarele: „Arafat, Gheorghiță, Rafila - Vă veți îneca în sângele copiilor noștri nevinovați!” Mama lui Valentin Gherebe, decedat într-o baltă de sânge după a doua doză de vaccin Pfizer, îi acuză pe cei trei că nu întreprind nici o acțiune în cazul morților subite

Acum, medicii de la Târgu Mureș - cinste lor! - spun că morțile subite sunt cauzate de un infarct miocardic masiv cu ruptură de mușchi sau accidente vasculare cerebrale de tip hemoragic, hemoragii masive sau tromb-embolism masiv.

După moartea subită a rapperului Nosfe, un medic recunoaștea la rândul lui, pentru DC News: „Acum ne confruntăm cu o mare problemă: infarctul la tineri. Dacă veniți acum la noi pe secție, sigur găsiți trei-patru oameni tineri, cu infarct miocardic, sub 40-45 de ani.” Cauzele, desigur, „necunoscute”. Sau: încălzirea climatică și apoi răcirea vremii. Una din două.

 

„Între timp, în mediul online se înmulțesc opiniile care pun creșterea numărului de morți subite pe seama vaccinurilor anti-COVID. Nu există deocamdată date suficiente pentru a confirma sau infirma această teorie”, conchid sursele citate știrea privind ambulanțierii cinstiți.

Așteptăm provincia!